Θρίλερ παντού: Η βαθμολογική κατάσταση στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Θρίλερ παντού: Η βαθμολογική κατάσταση στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης

To10.gr αναλύει τι συμβαίνει σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία λίγο πριν το φινάλε της σεζόν. Ένα απίστευτο θρίλερ σχεδόν σε κάθε χώρα και σε όλα τα μέτωπα για τίτλους, ευρωπαϊκές θέσεις και παραμονές.

Το θρίλερ… συνεχίζεται. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος στην Αγγλία, που έχει και ματς μεσοβδόμαδα. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία.

Με τις μάχες για τον τίτλο (σε La Liga και Ligue 1), για την έξοδο στο Champions League, για την Ευρώπη και για την παραμονή να παραμένουν αμείωτες. Και με τις ομάδες να… κρατούν την ανάσα τους.

To10.gr αναλύει τι συμβαίνει στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά και το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Premier League

Η μάχη για το Champions League πήρε διαστάσεις… θρίλερ μετά το Σαββατοκύριακο και την 36η αγωνιστική. Και έδωσε τέτοιες διαστάσεις κυρίως ο Άλισον. Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σκόραρε στο 95′ στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ, χάρισε τη νίκη στη Λίβερπουλ και της έδωσε το δικαίωμα να μείνει ζωντανή στη μάχη που… μαίνεται. Αυτή του Champions League. Και αν οι κόκκινοι κάνουν το δύο στα δύο στα τελευταία παιχνίδια; Θα βγουν στο Champions League ό,τι κι αν συμβεί. Καθώς η Λέστερ με την Τσέλσι παίζουν αύριο αντίπαλοι στο Λονδίνο. Είτε και οι δύο, είτε ένας εκ των δύο θα χάσει βαθμούς. Διότι η Λίβερπουλ στην ισοβαθμία με τη Λέστερ (από την οποία τώρα είναι στο -3) είναι από πάνω.

Τι συμβαίνει αυτή την ώρα; Η Λέστερ στους 66 και την τρίτη θέση. Η Τσέλσι στους 64 και την τέταρτη θέση. Η Λίβερπουλ στους 63 και στην πέμπτη θέση. Αύριο το βράδυ όλα τα φώτα θα είναι στο Λονδίνο. Στο δεύτερο Τσέλσι – Λέστερ μέσα σε τρεις μέρες. Είχε προηγηθεί ο τελικός του Κυπέλλου το βράδυ του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ρότζερς.

Η Λίβερπουλ την Τετάρτη παίζει εκτός με την Μπέρνλι και τελευταία αγωνιστική περιμένει την Κρίσταλ Πάλας. Θεωρητικά όλα είναι στα χέρια της. Και το χρωστάει στον Άλισον.

Τα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

Λέστερ: Τσέλσι*, Τότεναμ
Τσέλσι: Λέστερ, Άστον Βίλα*
Λίβερπουλ: Μπέρνλι*, Κρίσταλ Πάλας

 

La Liga

Απόγευμα Κυριακής κράτησαν όλοι τις ανάσες τους. Από άκρη σε άκρη στη Μαδρίτη. Εκείνοι της Ατλέτικο πνιγμένοι στο άγχος έως το 90′ του εντός έδρας ματς με την Οσασούνα, όταν ο Σουάρες σκόραρε και έγραψε το 2-1. Μέχρι τότε; Η Ρεάλ… έκλεβε την πρωτιά από την συμπολίτισσα της. Με το υπέρ της 1-0 στο Μπιλμπάο και το 1-1 που διαμορφωνόταν στο Metropolitano, η ομάδα του Ζιντάν ισοβαθμούσε στην κορυφή με την Ατλέτικο, αλλά έχει την ισοβαθμία. Και θα ήθελε νίκη με τη Βιγιαρεάλ την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Σουάρες σκόραρε και ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ατλέτικο, η οποία βρέθηκε και πάλι στο συν δύο από τη Ρεάλ και της απομένει ένα 90λεπτο για να πάρει την κούπα. Αυτό με την Βαγιαδολίδ εκτός έδρας. Στους 83 η Ατλέτικο, στους 81 η Ρεάλ. Εκτός, πια, μάχης η Μπαρτσελόνα. Οριστικά μετά την εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα.

Τα παιχνίδια τους την τελευταία αγωνιστική

Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ

Serie A

Θρίλερ χωρίς… προηγούμενο. Μέχρι το τελευταίο λεπτό της σεζόν τρεις ομάδες θα κρατούν την ανάσα τους για το εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Και με ένα τεράστιο ματς… φυλαγμένο για το τέλος. Αταλάντα εναντίον Μίλαν στο Μπέργκαμο. Με τους γηπεδούχους να είναι αδιάφοροι. Στη δεύτερη θέση και τους 78 βαθμούς. Στους 76 η Μίλαν και η Νάπολι. Στους 75 η πέμπτη της βαθμολογίας Γιουβέντους. Αλλά στην ισοβαθμία της Αταλάντα με τη Γιούβε; Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα. Άρα δεν μπορεί να μείνει κάτω από τους τρεις υπόλοιπους.

Η Μίλαν θέλει μόνο τη νίκη για να αισθάνεται σίγουρη. Η Νάπολι το ίδιο στο εντός έδρας ματς με τη Βερόνα. Και η Γιουβέντους; Στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους. Θέλει δική της νίκη στην Μπολόνια και να μην κερδίσει μία εκ των Μίλαν ή Νάπολι. Να βάλει μία από τις δύο από κάτω και να παίξει στο Champions League.

Τα παιχνίδια τους την τελευταία αγωνιστική:

Αταλάντα – Μίλαν
Νάπολι – Βερόνα
Μπολόνια – Γιουβέντους

Bundesliga

Η τετράδα ξεκαθάρισε οριστικά και αμετακλητα την Κυριακή. Τη Μπάγερν και τη Λειψία θα ακολουθήσουν στο Champions League η Ντόρτμουντ και η Βόλσφμπουργκ. Με την Άιντραχτ να είναι η χαμένη της υπόθεσης. Θα παίξει στο Europa League, όπως και η Λεβερκούζεν. Τι μένει; Η συμμετοχή στο… νεοσύστατο Europa Conference League. Η έβδομη θέση δηλαδή.

Αυτή τη στιγμή; Στο 7 η Ουνιόν με 47. Στο 8 η Γκλάντμπαχ με 46. Και στο 9 η Στουτγκάρδη και η Φράιμπουργκ με 45. Και στην ουρά; Μάχη και εκεί για την αποφυγή του υποβιβασμού και της θέσης που οδηγεί στο μπαράζ. Η Αρμίνια στη 15η θέση που οδηγεί στην παραμονή με 32 βαθμούς. Η Βέρντερ στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ, με 31. Η Κολωνία στην 17η που οδηγεί στον υποβιβασμό με 30.

Η τελευταία αγωνιστική:

Η μάχη της Ευρώπης:

Ουνιόν – Λειψία
Βέρντερ – Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη – Αρμίνια
Άιντραχτ Φράιμπουργκ

Η μάχη της παραμονής:

Στουτγκάρδη – Αρμίνια
Βέρντερ – Γκλάντμπαχ
Κολωνία – Σάλκε.

Ligue 1

Αληθινός… πόλεμος στη Γαλλία. Για τίτλο, για δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ιομίλους του Champions League, για τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά της διοργάνωσης. Η Λιλ εξακολουθεί να διατηρεί την κατάσταση στα χέρια της για το πρωτάθλημα, παρά το εντός έδρας 0-0 με τη Σεντ Ετιέν. Απλά απένανι στην Ανζέ την τελευταία αγωνιστική δεν της αρκεί πια η ισοπαλία. Θέλει νίκη για το πρωτάθλημα.

Είναι στους 80, με την Παρί να είναι στους 79. Και το… θρίλερ είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η Μονακό στην τρίτη θέση και τους 77 βαθμούς. Και η Λιόν στην τέταρτη με 76 βαθμούς. Στην πιο συναρπαστική Ligue 1 πιθανότατα όλων των εποχών.

Και με μάχη και στα χαμηλά για την αποφυγή της θέσης που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Η Ναντ είναι εκεί με 40. Θέλει δική της νίκη απέναντι στην αδιάφορη Μονπελιέ για να στείλει άλλον στη θέση της. Γιατί θα στείλει άλλον; Γιατί στους 41 είναι το Στρασβούργο, η Μπρεστ και η Λοριάν. Με τη σημείωση πως Στρασβούργο – Λοριάν παίζουν μαζί. Άρα όποιο αποτέλεσμα και να έρθει εκεί, η Ναντ με δική της νίκη έχει σωθεί.

Η τελευταία αγωνιστική:

Ανζέ – Λιλ
Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν
Λανς – Μονακό
Λιόν – Νις
Μετς – Μαρσέιγ
Ναντ – Μονπελιέ
Ρεμς – Μπορντό
Ρεν – Νιμς
Σεντ Ετιέν – Ντιζόν
Στρασβούργο – Λοριάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ