Το «τρυφερό» σκίτσο για τον Λουίς Ενρίκε και την Ζάνα που «έφυγε» νωρίς

Το «τρυφερό» σκίτσο για τον Λουίς Ενρίκε και την Ζάνα που «έφυγε» νωρίς

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Αντόνιο Φεντερίκο, δημιούργησε ένα σκίτσο προς τιμήν του Λουίς Ενρίκε που συγκλόνισε. Ο Ισπανός προπονητής παρουσιάζεται να «μιλά» στον άγγελό του, την κόρη του Ζάνα, την οποία «έχασε» πριν από ενάμιση χρόνο από καρκίνο σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του όταν, η μικρότερη κόρη του Ζάνα, στις 29 Αυγούστου 2019 και μόλις σε ηλικία 9 ετών, νικήθηκε από οστεοσάρκωμα, το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο στα οστά.

Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αντόνιο Φεντερίκο, απεικονίζει την Ζάνα να ρωτά τον μπαμπά της: «Καλό ματς μπαμπά;» για τα παιχνίδια της Ισπανίας στο EURO, με τον μπαμπά της να απαντά «ναι μικρέ μου άγγελε».

Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία, έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε από την Ιταλία(1-1) με 4-3 στα πέναλτι. Στο φετινό EURO, η «Φούρια Ρόχα» υπό την καθοδήγηση του Λουίς Ενρίκε, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, με τις προβλέψεις από την αρχή να χαρακτηρίζουν την παρουσία της ως φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Το σκίτσο του καλλιτέχνη ανέδειξε πολλά «ρητορικά» ερωτήματα, δίνοντας παράλληλα «τροφή για σκέψη».

Πόσες φορές η μοίρα δείχνει το σκληρό πρόσωπό της, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο; Πόσα «γιατί» ξεκρέμαστα, άνθρωποι διψασμένοι περιμένοντας μία απάντηση που ίσως εύλογα θα καταλήξει στον κάδο των «αχρήστων» ως παραλογισμός;

Λένε πως στον χαμό ενός παιδιού, ο πόνος του γονέα είναι αβάστακτος. Είναι, γιατί χάνει τον εαυτό του, χάνει την ζωντανή απόδειξη της ύπαρξής του. Τί να πεις σε ένα γονιό που δεν θα ξαναδεί «τη ζωή του» να χαμογελάει, να τρέχει, να πέφτει, να ματώνει, να μεγαλώνει, να στέκεται στα πόδια του; Καμία λέξη δεν είναι αρκετή· η σιωπή τα λέει όλα.

Αυτό το αίσθημα κενού ένιωσε και ο Λουίς Ενρίκε. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποίησε το συμβάν και αποχαιρέτησε την Ζάνα, σε ένα μήνυμα που «ραγίζει» καρδιές:

«Η κόρη μας, η Ζάνα, πέθανε αυτό το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών). Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση.

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων «Sant Joan de Deu» και «Sant Pau» για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα την ομάδα παρηγορητικής φροντίδας στο Sant Joan de Deu.

Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής και σύσσωμος ο αθλητικός -και όχι μόνο- κόσμος έσπευσε να αντιδράσει γράφοντας ένα μήνυμα αγάπης και στήριξης για το τραγικό αυτό συμβάν.

Ράφα Ναδαλ, Πάου Γκασόλ, Σέρχιο Ράμος, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες, Πικέ, Σουάρες, ομάδες όπως Μπαρτσελόνα, Θέλτα, Εσπανιόλ, Ατλέτικο, Χιχόν, Ρόμα,  έστειλαν συλληπτήρια μηνύματα, κάνοντας «δικό τους παιδί» την Χάνα.

«Μόλις έμαθα τα τρομερά νέα του θανάτου της Ζάνα. Είμαι πολύ λυπημένος και δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο της οικογένειας. Μια τεράστια αγκαλιά με τον Λουίς Ενρίκε και όλη την οικογένεια από απόσταση. Πολλή δύναμη και θάρρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κορυφαίος τενίστας Ράφα Ναδάλ.

Ο Λουίς Ενρίκε έδειξε πως είναι ένας άνθρωπος με τεράστια ψυχικά αποθέματα. Έκανε τον πόνο του δύναμη, χωρίς να ξεχνά πως έχει χάσει το ένα παιδί του  σε μία τόσο τρυφερή ηλικία.

Μία γενική και κάπως «παρηγορητική» αλήθεια λέει πως , «οι άνθρωποι φεύγουν όταν τούς ξεχνάμε» , και ο Λουίς Ενρίκε απέδειξε πως η Ζάνα, το «όμορφο λουλούδι» του, δεν «έφυγε» και δεν θα φύγει ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ