Kλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ 2-1: Γίνεται ξανά ομάδα, αλλά θέλει… ενισχύσεις

Kλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ 2-1: Γίνεται ξανά ομάδα, αλλά θέλει… ενισχύσεις

Η ΑΕΚ έδειξε ένα καλό πρόσωπο στη φιλική ήττα απέναντι στη Μπριζ (2-1), όμως φανερώθηκαν για ακόμα μια φορά οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ της

Η ΑΕΚ βρίσκει αγωνιστική ταυτότητα, δουλεύει πάνω στις σωστές βάσεις, όμως προς το παρόν υστερεί σε ποιότητα και λύσεις. Αυτό φάνηκε στο φιλικό με την Μπριζ, εκεί όπου η Ένωση γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν και πάλι αυτοματισμούς, φάνηκε πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δημιουργεί μια ομάδα βάσει των δικών του «θέλω», όμως έγινε για άλλη μια φορά σαφές πως απαιτούνται μεταγραφές, σε κάθε γραμμή.

Ο Σέρβος τεχνικός άφησε εκτός για προληπτικούς λόγους τον Πέτρο Μάνταλο, επιλέγοντας ως «δεκάρι» στο 4-2-3-1 του τον Τάνκοβιτς. Το ματς ξεκίνησε με την Μπριζ να ανοίγει το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Βέλγοι πήραν την πρώτη κεφάλια και ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε Κέτελερ θα κάνει το 1-0.

Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ματς «μουδιασμένοι». Η Ένωση άρχισε να κρατάει μπάλα και να πατάει καλύτερα στα πόδια της μετά τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα. Στο 18’ η ΑΕΚ έγινε για πρώτη φορά απειλητική. Μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, που από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπριζ. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Μπριζ «απάντησε» με ένα συρτό σουτ του Ντε Κέτελερ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα. Το ματς είχε ισορροπήσει, με την ΑΕΚ να παίρνει όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, επιχειρώντας να αναπτυχθεί από τα άκρα και κυρίως από τα δεξιά, με τους Μπακάκη-Γκαρσία. Στο 37’ η Ένωση βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Μπριζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ πιο επιθετική. Και η Ένωση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 57’. Μετά από προσπάθεια του Αλμπάνη η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μπριζ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Ενώ στο 63’ λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή, με τον Ανσαριφάρντ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας άουτ.

Σταδιακά οι δύο προπονητές άλλαξαν πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά. Η Ένωση έδειξε μάλλον να οπισθοχωρεί μετά τις κινήσεις του Μιλόγεβιτς, με την Μπριζ να γίνεται πιο επιθετική. Στο 80’ οι Βέλγοι είχαν μια καλή στιγμή, με το σουτ του Κάιπετ μετά από έμμεσο να κοντράρει στα σώματα και την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Στο 87’ η Μπριζ θα βρει τελικά το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πέρεζ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Μπριζ, στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους.

Μπριζ: Λάμενς, Κοσουνού, Λανγκ, Μίτροβιτς, Ρίκα, Οκερέκε, Φόρμερ, Βαν Ντερ Μπρεμπτ, Ντοστ, Μέχελε, Ντε Κέτελερ. Αγωνίστηκαν και οι Ριτς, Μπάτζι, Πέρες, Ντε Κάιπερ, Μπάμπα, Μάτα, Μόντελε, Φαν Ντε Κέιμπους

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (72′ Ραντόνια) Νεντελτσιάρου (72′ Σβάρνας) Τζαβέλλας, Λόπες (61′ Μιτάι) Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (68′ Μαχαίρας) Τάνκοβιτς (65′ Σαμπανάτζοβιτς) Αλμπάνης (68′ Νταντσένκο) Ανσαριφάρντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ