Τα «αστέρια» του Football Manager που… εξαφανίστηκαν (pics)

Τα «αστέρια» του Football Manager που… εξαφανίστηκαν (pics)

Στο Football Manager υπάρχουν μερικά κρυμμένα «διαμαντάκια», με το δημοφιλές παιχνίδι να προβλέπει τα... αστέρια του μέλλοντος. Ωστόσο, κάποιες φορές πέφτει έξω...

Το Football Manager δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, καθώς έχει τη δυνατότητα να προβλέπει τα ταλέντα του μέλλοντος. Κάθε άλλο πάρα λίγες είναι οι φορές που το έχει κάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Λιονέλ Μέσι, που στο παιχνίδι ως έφηβος ήταν πάρα πολύ καλός και στη συνέχεια έκανε την λαμπρή καριέρα που όλοι ξέρουμε.

Τα τελευταία χρόνια χάρη στο απίστευτο δίκτυο εξερευνητών του παιχνιδιού, οι προβλέψεις του έχουν γίνει ακόμη πιο ακριβείς. Νέοι όπως ο Κάι Χάβερτς, Ματίας Ντε Λιχτ και Τζιανλουίτζι Νοταναρούμα, που ήταν καλοί ως έφηβοι στο παιχνίδι, έχουν γίνει ακόμη πιο καλοί στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Έτσι και εδώ, υπάρχουν κάποιες φορές που το Football Manager έπεσε έξω με κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Κερλόν Μούρα Σόουζα

Ο Κέρλον ήταν ένα από τα φοβερά ταλέντα του Football Manager. Όλοι στη Βραζιλία τον θεωρούσαν το «next big thing» και μάλιστα πολλοί τον φώναζαν… Ροναλντίνιο. Στα γήπεδα έγινε γνωστός όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ17 της Νότιας Αμερικής με τη Βραζιλία.

Έκανε τη μετάβαση από τον Κρουζέιρο στην Ίντερ μέσω της Κιέβο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια εμφάνιση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών του στο Σαν Σίρο. Πήγε ως δανεικός επίσης στον Άγιαξ, αλλά και στους βραζιλιάνικους συλλόγους Νασιονάλ και Παρανά. Αφού πέρασε τρεις μήνες χωρίς κλαμπ, ο Κέρλον ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο τον Οκτώβριο του 2017.

Τσέρνο Σάμπα

Ο Τσέρνο Σάμπα σε ηλικία 16 ετών ήταν μια θρυλική φιγούρα στο Championship Manager 2001/02. Όσοι έπαιζαν τότε προσπαθούσαν να τον έχουν στην ομάδα τους.

Ο Αφρικανός επιθετικός όμως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στον αγωνιστικό βαθμό που έπρεπε ώστε να πάρει μια ευκαιρία στη Μίλγουολ, πριν παίξει στην Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα (Παναιτωλικός), ενώ επίσης εμφανίστηκε στις χαμηλές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάμπα κρέμασε τα παππούτσια του το 2015 σε ηλικία 30 ετών λόγω τραυματισμού.

Ζόλα Μουκοκό

Όπως ο Κέρλον και ο Σάμπα, έτσι και ο Ζόλα Μουκοκό ήταν ένα «αστέρι» σε όλες τις αγγλικές ομάδες νέων στο παιχνίδι. Στην έκδοση 2001/02 του παιχνιδιού, θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν κορυφαίο μεσοεπιθετικό με 500.000 λίρες.

Δυστυχώς όμως και εκείνος δεν μπόρεσε να να αναπαραγάγει τη μορφή του Football Manager στην πραγματική ζωή. Πήγε στη Ντέρμπι Κάουντι από το Τζουργκρέντεν το 1999 με μεγάλες ελπίδες να πετύχει, αλλά μια σειρά από τραγικά γεγονότα άλλαξε τη ζωή του.

Οι γονείς του πέθαναν όταν ήταν μόλις 10 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του πέθανε τραγικά όπως έμοιαζε να αρχίζει η καριέρα του. Ο Μουκόκο δεν έπαιξε ποτέ στην Ντέρμπι μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από το ποδόσφαιρο.

Τώρα ο Μουκοκό σε ηλικία 37 ετών αναφέρεται ότι ασχολείται με την προπονητική.

Φρέντι Αντού

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει αυτόν τον παίκτη! Ο Αντού ήταν κυριολεκτικά ο κορυφαίος παίκτης του Championship Manager 4.

Στην πραγματική ζωή, προκάλεσε αίσθηση όταν σε ηλικία 14 ετών έγινε ο νεότερος Αμερικανός που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο πρωταθλήματος. Επίσης, έκανε μια χορηγική συμφωνία με τη Nike και δοκιμάστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δυστυχώς όμως, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και σύντομα το όνομα του άρχισε να… ξεθωριάζει. Πέρασε από 13 ομάδες κατά τη διάρκεια της μπερδεμένης καριέρας του αλλά τώρα, σε ηλικία 32 ετών, είναι δίχως ποδοσφαιρική στέγη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ