Ο Πέδρι σπάει όλα τα κοντέρ

Ο Πέδρι σπάει όλα τα κοντέρ

Ο 18χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ φετός, πραγματοποιώντας 72 συμμετοχές σε 9 διοργανώσεις

Με την φυγή του Μέσι η Μπαρτσελόνα μπαίνει και επίσημα σε νέα εποχή, αναζητώντας πλέον νεό ηγέτη. Οι «μπλαουγκράνα» ευελπιστούν πως μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει ο 18χρονος μέσος Πέδρι, ο οποίος έχει μαγέψει στην πρώτη του χρονιά στο υψηλό επίπεδο, όντας ένα πραγματικό «μηχανάκι» εντός αγωνιστικού χώρου.

Με τη συμμετοχή του στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου, ο Πέδρι ολοκλήρωσε μια σεζόν, στην διάρκεια της οποίας κατέγραψε 72 συμμετοχές σε 9 διαφορετικές διοργανώσεις. Τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν, με τον Ισπανό να καθιερώνεται, από τα 18 του, ως ένας από τους πιο πλήρης παίκτες της μεσαίας γραμμής στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα εντόπισε από νωρίς τα χαρίσματα του νεαρού, βάζοντας ρήτρα αποδεύσμευσης 400 εκατ. ευρώ!

Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο 18χρονος μέσος πραγματοποίησε 52 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 4 γκολ, τρία στη La Liga και ένα στο Champions League, μοιράζοντας παράλληλα και έξι ασίστ.

Ο Πέδρι όμως δεν σταμάτησε μόνο στις υποχρεώσεις του με την Μπαρτσελόνα για φέτος. Με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, πραγματοποίησε 20 συμμετοχές με τέσσερα διαφορετικά κλιμάκια (ανδρών, Κ23, Κ21 και η Ολυμπιακή ομάδα στο Τόκιο). Μέσα σε αυτά τα παιχνίδια ήταν η αναμέτρηση με την εθνική μας ομάδα στο Λος Κάρμενες, όπου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, ενώ στο EURO 2020 είχε γεμάτες συμμετοχές, καθώς έχασε μόνο ένα λεπτό στην αναμέτρηση με την Ελβετία στο Μουντιάλ της διοργάνωσης.

Οι τρομερές εμαφνίσεις του στο EURO του χάρισαν δίκαια το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή του Euro. Μπορεί η Ισπανία να μην κατάφερε να κατακτήσει την κούπα, ωστόσο η πορεία της άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς η «φούρια ρόχα» έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως η σεζόν 2020-2021 μας χάρισε τον επόμενο Άντρες Ινιέστα. «Είδατε τι τουρνουά έκανε ο Πέδρι; Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν 18χρονο να παίζει έτσι, όπως ο Πέδρι. Ούτε καν ο Ινιέστα. Είναι πραγματικά τρελό. Πρέπει να τον προστατέψουμε», δήλωνε ο Λουίς Ενρίκε για τον Πέδρι μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία. Ο μικροκαμωμένος μέσος της Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο Euro αλλά και στην La Liga και ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Οι εμφανίσεις του δεν έδειχναν έναν 18χρονο αλλά έναν ώριμο ποδοσφαιριστή που έχει φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα, και πλέον περιμένουμε όλοι με μεγάλη ανυπομονησία την εξέλιξή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ