Επέστρεψε η Εθνική Ελπίδων – Εμειναν στην Κύπρο όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Επέστρεψε η Εθνική Ελπίδων – Εμειναν στην Κύπρο όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Οι 10 παίκτες και οι 3 συνοδοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έμειναν στην Κύπρο, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την Εθνική Ελπίδων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου για τα προκριματικά του Euro 2022.

Η γαλανόλευκη είχε ταξιδέψει στην Μεγαλόνησο, αλλά τα τελευταία τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έδειξαν ότι υπάρχουν 13 κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις της Εθνικής Ελπίδων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι.

Όπως αναφέρει η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της, είναι όλοι τους καλά και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Οσοι βρέθηκαν αρνητικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ οι 10 ποδοσφαιριστές και οι 3 συνοδοί που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. παρέμειναν στην Κύπρο, μαζί με τον γιατρό,  τον φυσικοθεραπευτής της ομάδας, αλλά και την team manager της Εθνικής Ελπίδων.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τον αναβληθέντα αγώνα U21 Κύπρου Ελλάδας και τα κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αποστολή, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Τα είκοσι μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων που βρέθηκαν αρνητικά στους ελέγχους για Covid-19, έχουν ήδη επιστρέψει από την Κύπρο στην Αθήνα.

Τα υπόλοιπα μέλη, δηλαδή οι δέκα ποδοσφαιριστές και οι τρεις συνοδοί που ήταν θετικοί στα τεστ, παρέμειναν προς το παρόν στην Κύπρο.

Είναι όλοι τους καλά και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Μαζί τους είναι ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, όπως και η team manager».

Η απίστευτη περιπέτεια της Ελπίδων

Πως έφτασε, όμως, η Ελλάδα να δει 13 μέλη της αποστολής να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Η αλήθεια είναι πως εκτέθηκαν σε πολύ κόσμο και για πολλές ώρες. Και αυτό φαίνεται πως έφερε την περιπέτεια του κορωνοϊού στην ομάδα.

Η αποστολή της Ελπίδων είχε ταλαιπωρηθεί κατά τη διαμονή της στο ξενοδοχείο στη Λευκορωσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο από πρόσφυγες, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί από εκεί ο κορωνοϊός.

Επιπλέον, κατά την επιστροφή τους από το Μινσκ έμειναν περισσότερες από τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και εκτέθηκαν ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Από το αεροδρόμιο της Πόλης η Εθνική πέταξε για Αθήνα και από εκεί για Λάρνακα την Κυριακή.

Με λίγα λόγια, η αποστολή πέρασε μέσα σε λίγες ώρες από τέσσερα αεροδρόμια. Μινσκ, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Λάρνακα. Προφανώς κόλλησαν στη διάρκεια του ταξιδιού ή στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει στη Λευκορωσία.

Υπάρχει φόβος, μάλιστα, πως τα κρούσματα θα αυξηθούν αφού οι παίκτες προπονούνταν όλοι μαζί, έτρωγαν όλοι μαζί και γενικά σε μια αποστολή δεν μπορείς να κρατάς… αποστάσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ