Επανάσταση στο ποδόσφαιρο με το οφσάιντ – Τι αλλάζει

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο με το οφσάιντ – Τι αλλάζει

H εταιρεία που έχει δημιουργήσει το σύστημα του Hawk – Eye ενημέρωσε την FIFA για το αυτόματο οφσάιντ. Πιθανή η χρήση του στο Μουντιάλ.

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται κάθε χρόνο, με το VAR να είναι η τελευταία χρονικά μεγάλη… τεχνολογική επανάσταση στον «βασιλιά των σπορ». Πλέον, η τεχνολογία πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς είναι έτοιμο το σύστημα για το αυτόματο οφσάιντ από τη FIFA.

H εταιρεία που έχει δημιουργήσει το σύστημα του Hawk – Eye ενημέρωσε την παγκόσμια ομοσπονδία για την ετοιμότητα αναφορικά με το αυτόματο οφσάιντ και θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, στα τέλη του 2022!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα των Times, η εταιρεία θα μπορεί μέσω καμερών και αισθητήρωνμ να βοηθήσει άμεσα τον VAR του κάθε αγώνα για τις κινήσεις των παικτών και της μπάλας προκειμένου να εντοπίζεται το οφσάιντ. Ανάλογα την κάθε περίσταση, θα αποστέλλεται κατευθείαν μήνυμα στον VAR. Είτε για ποδοσφαιριστή που ήταν εκτεθειμένος είτε για παίκτη που επηρέαζε την φάση.

Όλα δείχνουν πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ στην Premier League οι επικεφαλής διαιτησίας σκέφτονται την εγκατάσταση του από τη σεζόν 2023-24.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ