«Αγκιμπού» στην άμυνα – Ο Ετιέν Κινκουέ, μπορεί να γίνει, εάν…

«Αγκιμπού» στην άμυνα – Ο Ετιέν Κινκουέ, μπορεί να γίνει, εάν…

Ο θηριώδης Γάλλος στόπερ, Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ, θα κάνει το ντεμπούτο του σήμερα με τον Ολυμπιακό Β' και όλοι στο Ρέντη πιστεύουν ότι θα γίνει ο παίκτης που μπορεί, βάσει του συγκλονιστικού «πακέτου» ατομικών και τεχνικών χαρισμάτων που διαθέτει.

Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως μία επένδυση από εκείνες που οι Ερυθρόλευκοι έχουν συνηθίσει να κάνουν τα τελευταία χρόνια. Ως ένας εν δυνάμει «Αγκιμπού Καμαρα». Αυτή τη φορά στην άμυνα. Ιδια δεδομένα, μικρότερη ηλικία, εντυπωσιακό «πακέτο», από εκείνα που σε δελεάζουν να κάνεις την κίνηση, οι Ερυθρόλευκοι δεν δίστασαν όταν βρήκαν την ευκαιρία και έκαναν δικό τους τον Ετιέν Κινκουέ.

Στα 19 του χρόνια (14/01/2002). Με μπόι 1.96 μ.. Ενας πραγματικός γίγαντας. Ατελής ποδοσφαιρικά ακόμη, αλλά με περιθώρια βελτίωσης που δεν έχουν όριο. Κυρίως, διότι το μεγάλο προσόν του Γάλλου πρώην κεντρικού αμυντικού τη δεύτερης ομάδας της Ιντερ δεν είναι άλλο από την… μπάλα. Η τεχνική του κατάρτιση είναι πολύ πάνω από τον μέσο όσο. Κάνει κάποιους να μνημονεύουν την επαφή του… Σιόβα με την μπάλα. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι έτοιμος. Και εδώ έρχεται η σπουδαία εξέλιξη με τη δημιουργία των Β’ ομάδων, να δώσει την «απάντηση».

Η περίπτωση του Κινκουέ είναι η ιδανική για τη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού. Αν και ο ίδιος θεωρούσε ότι είναι έτοιμος να γίνει άμεσα… Αγκιμπού Καμαρά, δηλαδή να μπει και να αρπάξει τις ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς, η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. Και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Καθώς ο Κινκουέ ήρθε ουσιαστικά τελευταία ημέρα των μεταγραφών, καθυστέρησε να μπει στο κλίμα, είχε και κάποια θέματα τραυματισμών και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του με τα Ερυθρόλευκα. Με τον Ολυμπιακό Β’.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει στον Κινκουέ. Δεν είναι τόσο οι περίπου 300.000 € που δόθηκαν για την απόκτησή του. Είναι το πρότζεκτ που μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα βλέποντας τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Η προοπτική είναι εκεί, ουρλιάζει και από το άγουρο και όχι ακόμη έτοιμο 19χρονο παιδί, που κάνει το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μπορεί να βγει χρυσάφι. Πρέπει να συμβεί αυτό. Διότι ο συνδυασμός στοιχείων που υπάρχουν στον θηριώδη Κινκουέ, δεν είναι κάτι που βρίσκεις κάθε μέρα.

Οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν εδώ και καιρό να του δώσουν να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει για να βγει στο ξέφωτο της πρώτης ομάδας και να αναδείξει το σπουδαίο ταλέντο του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Λάρισα στο Ρέντη (15:00, Live από to10.gr, LiveStreaming από το ONE TV). Και όλοι περιμένουν από τον Γάλλο στόπερ, με ρίζες από το Καμερούν, να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι να γίνουν Αγκιμπού Καμαρά. Κάποιοι πρέπει να μπαίνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση στα βαθιά. Αλλοι πρέπει να βρουν ρυθμό, να μάθουν πρώτα να κολυμπούν και εν συνεχεία να γίνουν δεινοί «κολυμβητές». Ο Κινκουέ έχει όλο το πακέτο. Εχει στοιχεία και χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του εξαιρετικά δυσεύρετα. Αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμη. Μέσα από τη διαδικασία των αγώνων με τον Ολυμπιακό Β’, αυτό μπορεί να αλλάξει. Στο χέρι του είναι να το αλλάξει. Αρχής γενομένης από σήμερα.

Αντί επιλόγου. Ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει η Κ23 του, να διαθέτει μια 3άδα στο κέντρο της άμυνας, που σε λίγα χρόνια μπορεί να έχει τον ίδιο ρόλο στην πρώτη ομάδα. Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, στα 17 του (26/07/2004), ήδη είναι δυνάμει μέλος της ομάδας του Μαρτίνς, έχει συμμετοχές με την ερυθρόλευκη και θα πάρει κι άλλες, καθώς αποτελεί πιθανότατα το πιο σημαντικό πρότζεκτ του συλλόγου.  Ενώ ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, στα 20 του (06/02/2001), μπήκε με το καλημέρα στην κουβέντα, καθώς με την -επιπέδου MVP- απόδοση που είχε στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ, επιβεβαίωσε ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για να φτάσει ψηλά. Τι σημαίνουν αυτά; Ότι ο Κινκουέ θα πρέπει να πασχίσει να τους βγάλει από την εξίσωση ή να «αναγκάσει» (με την απόδοσή του) τον Ιμπαγάσα να παίζει με τρεις στην άμυνα, εάν θέλει να γίνει αυτό όλοι στο Ρέντη πιστεύουν ότι έχει τα προσόντα να το καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ