Κομπανί – «Είμαι αηδιασμένος από τις ρατσιστικές προσβολές» (vid)

Κομπανί – «Είμαι αηδιασμένος από τις ρατσιστικές προσβολές» (vid)

Ο προπονητής της Άντερλεχτ Βενσάν Κομπανί δέχθηκε ρατσιστική επίθεση κατά την διάρκεια του ντέρμπι με την Μπριζ, με τον ίδιο μετά το τέλος του αγώνα να εκφράζει την απογοήτευση του για το συγκεκριμένο γεγονός.

Κλαμπ Μπριζ και Άντερλεχτ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του Βελγίου. Ωστόσο από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε και… τρίτο ημίχρονο, καθώς όπως αποκάλυψε ο προπονητής των φιλοξενούμενων Βένσαν Κομπανί οι οπαδοί της Μπριζ φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.

«Φεύγω από αυτόν τον αγώνα αηδιασμένος. Το επιτελείο μου και εγώ προσβληθήκαμε σε όλο το παιχνίδι. Ρατσιστικές προσβολές στόχευαν και τους παίκτες», με τον άλλοτε αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι να προσθέτει: «Η ημέρα τελειώνει άσχημα. Θα συναντηθώ με το επιτελείο μου και τους ανθρώπους που έχουν σημασία για εμένα. Δεν θα έπρεπε να περνάμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο 35χρονο τεχνικός.

Από την πλευρά της η ομάδα της Κλαμπ Μπριζ «καταδίκασε» την συγκεκριμένη συμπεριφορά:

«Αυτά τα άτομα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα πρότυπα του συλλόγου μας και δεν έχουν θέση στο στάδιο Jan Breydel», αναφέρεται σε ανάρτηση του συλλόγου στο Twitter, ενώ ο αμυντικός της Άντερλεχτ, Γουέσλι Χόεντ, είπε ότι η κακοποίηση «δεν ήταν μέρος του ποδοσφαίρου. Τέτοια πράγματα δεν ανήκουν εδώ. Φυσικά, εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τόσα πολλά, πρέπει η αλλαγή να να προέλθει από την Pro League και τους ίδιους τους ανθρώπους».

Τέλος θέση πήρε και ο Βέλγος επιθετικός της Τσέλσι Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος σήκωσε ασπίδα προστασία προς τον Βενσάν Κομπανί, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα δράση: «Ένα είδωλο σαν τον Βενσάν Κομπανί έχει προσβληθεί λόγω του χρώματος του δέρματός του. Φτάνει πια. Αναλάβετε πραγματικά δράση τώρα».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ