«Λουκέτο» στο Βέλγιο μετά τα Χριστούγεννα

«Λουκέτο» στο Βέλγιο μετά τα Χριστούγεννα

Στο Βέλγιο οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται χωρίς κόσμο μετά τα Χριστούγεννα.

Το Βέλγιο κατεβάζει… ρολά σε κινηματογράφους και θέατρα, ενώ η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, σε μια αυστηροποίηση των περιορισμών για τον κορονοϊό, προκειμένου να καταπολεμηθεί η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρό, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι περιορισμοί των τελευταίων τριών εβδομάδων συνέβαλαν στη μείωση των μολύνσεων από την COVID-19, κυρίως της παραλλαγής Δέλτα, από την κορύφωση της στα τέλη Νοεμβρίου.

«Παρά τα ελαφρώς θετικά στοιχεία, είναι σαφές ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχει ένα… πειρατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών και αυτή είναι η παραλλαγή Όμικρον», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Από την Κυριακή δεν θα επιτρέπονται δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους εκτός από επισκέψεις σε μουσεία, άσκηση, γάμους ή κηδείες, ενώ τίθεται όριο ατόμων στα σούπερ μάρκετ. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Το Βέλγιο, όπου βρίσκονται τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και η έδρα του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσει να επιτρέπει στα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 11 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ