Επανάσταση με το οφσάιντ – Ο Κολίνα εξηγεί όλες τις αλλαγές

Επανάσταση με το οφσάιντ – Ο Κολίνα εξηγεί όλες τις αλλαγές

O Πιερλουίτζι Κολίνα μίλησε για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και τις μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει στο ποδόσφαιρο. Οι σκέψεις για χρήση του στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα είναι ο κορυφαίος διαιτητής όλων των εποχών και ο πλέον αρμόδιος για να εξηγήσει τους νέους κανόνες με το οφσάιντ και το τι θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον. Ο Ιταλός πρώην ρέφερι λοιπόν παραχώρησε συνέντευξη και ανέλυσε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν με το αυτοματοποιημένο οφσάιντ που έρχεται για να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο, αλλά και να αφήσει στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν και υπάρχουν…

Εξάλλου, το σύστημα VAR άνοιξε δρόμους για ακόμα μεγαλύτερη επιρροή της τεχνολογίας στις διαιτητικές αποφάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Ο Κολίνα λοιπόν μίλησε στη «Gazzetta Dello Sport» για τη νέα τεχνολογία και ξεκαθάρισε ότι χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Αραβικό Κύπελλο και είναι πιθανό να γίνει χρήση του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ:

«Πειραματιζόμαστε με νέες τεχνολογίες, οι οποίες φέρνουν άμεσες απαντήσεις. Στο Αραβικό Κύπελλο το αυτοματοποιημένο οφσάιντ λειτούργησε πολύ καλά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε χρήση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022»

Για το πως δουλεύει: «Υπάρχουν περίπου 10-12 κάμερες οι οποίες ανιχνεύουν 29 σημεία του σώματος του παίκτη, 50 φορές το δευτερόλεπτο, και το λογισμικό αναλύει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, υπολογίζοντας τέλεια τη στιγμή της πάσας και τη θέση των παικτών.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το κάνει και εισάγει πλέγματα για να τονίσει την παγίδα οφσάιντ. Στη συνέχεια στέλνετε αυτόματα στους ανθρώπους του VAR κι εκείνοι ενημερώνουν άμεσα τον διαιτητή για τις περιπτώσεις που υπάρχει ή όχι οφσάιντ. Σίγουρα πολύ πιο γρήγορα από σήμερα».

Ακόμα, ο Κολίνα αναφέρθηκε και στην επιρροή του VAR στο ποδόσφαιρο: «Σε αυτό για το οποίο η τεχνολογία εισήχθη, έχει πετύχει. Δηλαδή να διορθώσει λάθη που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη διαφορά για το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Δεν ήταν στόχος του VAR να σταματήσει τις διαφωνίες και τις αμφιβολίες.

Παραμένει στην κρίση του κάθε διαιτητή να αποφασίζει για τα οφσάιντ, με τον VAR απλά να τον ενημερώνει για την πιθανότητα παράβασης. Θα πρέπει ν’ αποδεχθούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για κάθε περίπτωση. Η τεχνολογία βοηθάει, όμως, ποτέ δεν θ’ αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα» ήταν τα λεγόμενα του Πιερλουίτζι Κολίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ