Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3, (2-2 κ.α.) : Clásico από τα παλιά και στον τελικό η Ρεάλ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3, (2-2 κ.α.) : Clásico από τα παλιά και στον τελικό η Ρεάλ

Σε ένα από τα ωραιότερα Clásico των τελευταίων ετών, η Ρεάλ κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Μπαρτσελόνα (2-2 κ.α.) στην παράταση, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ!

Αυτό ήταν Clásico! Σαν και αυτά της προηγούμενης δεκαετίας. Γκολ με το τσουβάλι, μάχες και ντέρμπι με… κομμένη την ανάσα μέχρι και το τελικό σφύριγμα!

Σε ένα από τα ωραιότερα Clásico που έχει δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τα τελευταία χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει μία επική πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 3-2 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Βαλβέρδε!

100η νίκη για τη Βασίλισσα απέναντι στη… μισητή της αντίπαλο! Έδειξε χαρακτήρα η νέα γενιά των «μπλαουγκράνα»! Αύριο θα μάθει τον αντίπαλο της η Ρεάλ, από το παιχνίδι της Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Γρήγορος ρυθμός και προβάδισμα για την ομάδα του Αντσελότι

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή, η Ρεάλ ωστόσο είχε τον… τρόπο και συνεχώς έβρισε χώρους στην κόντρα, απειλώντας με τον Βινίσιους και τον Ασένσιο που έπαιζαν στα «φτερά».

Και κάπως έτσι κατάφερε να προηγηθεί. Λάθος του Μπουσκέτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πήρε την μπάλα ο Μπενζεμά, έβγαλε με τη μία στον Βινίσους και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε, καθώς πλάσαρε άψογα με το αριστερό και έκανε το 1-0 στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης!

Ντε Γιόνγκ από το… πουθενά

Ο Τσάβι είδε τα πολλά προβλήματα της Μπαρτσελόνα στο τρανίσιον και έτσι οι «μπλαουγκράνα» έριξαν τον επιθετικό τους ρυθμό, συνεχίζοντας ωστόσο να ψάχνουν το γκολ.

Ο Λουκ Ντε Γιόνγκ απείλησε δύο φορές, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Τίμπο Κουρτουά μπλόκαρε εύκολα. Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή.

Ο Ντεμπελέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μιλιτάο έδιωξε την μπάλα και αυτή βρήκε πάνω στον Ολλανδό επιθετικό, καταλήγοντας με αυτόν τον επικό τρόπο στα δίχτυα της Βασίλισσας για το 1-1 στο 44ο λεπτό!

Ίδιος ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τσάβι έριξε στο παιχνίδι τον Πέδρι και η Μπαρτσελόνα άλλαξε εντελώς την εικόνα της στο παιχνίδι.

Ποιός άλλος; Ο Μπενζεμά!

Μάλιστα, ο 19χρονος λίγο έλειψε να σκοράρει απευθείας, ωστόσο το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον έλεγχο, ωστόσο οι «μερένγκες» βρήκαν το γκολ στο 72ο λεπτό.

Ο Μπενζεμά σούταρε, ο Τερ Στέγκεν έβγαλε σε πρώτο χρόνο, η μπάλα κατέληξε στον Καρβαχάλ, εκείνος έκανε το γύρισμα στον Γάλλο killer ο οποίος έκανε το 2-1!

Ο μπροστάρης της νέας γενιάς ισοφάρισε!

Κι όμως, η ομάδα του Τσάβι δεν τα παράτησε. Και στο 84ο λεπτό βρήκε και πάλι γκολ ισοφάρισης. Άψογη σέντρα του Ζόρντι Άλμπα, καρφωτή κεφαλιά του Φάτι και 2-2!

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Βαλβέρδε for the win!

Ο ρυθμός στην παράταση έπεσε αισθητά, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες από το 90λεπτο. Ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να βρει το μεγάλο γκολ! Ο Ροντρίγκο έφυγε στην κόντρα στο 98ο λεπτό, έβγαλε μέσα στην περιοχή και ο Φέντε Βαλβέρδε την έστειλε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 3-2 το οποίο έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνιελ Άλβες (78’Νίκο), Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Φ.Ντε Γιόνγκ (46’Πέδρι), Γκάβι (78’Ντεπάι), Λ.Ντε Γιόνγκ (66’Φάτι), Τόρες (46’Αμπντέ-110’Τζουτλά), Ντεμπελέ.

ΡΕΑΛ Μ.: Κουρουτά, Καρβαχάλ (91’Βάσκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (83’Βαλβέρδε), Ασένσιο (68’Ροντρίγκο), Βινίσιους (110’Καμαβινγκά), Μπενζεμά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ