Ο Σα Πίντο έπεισε τον Μιραλάς να συνεχίσει την περιπλάνηση (vids)

Ο Σα Πίντο έπεισε τον Μιραλάς να συνεχίσει την περιπλάνηση (vids)

Ο Κέβιν Μιραλάς σκοπεύει σε ένα νέο restart στην καριέρα του, και ο Σα Πίντο του στρώνει το έδαφος...

Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε το καλοκαίρι του 2010. Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Ντένις Επστάιν, ο Ολυμπιακός προχωρούσε σε μια ακόμη προσθήκη αυτή του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος ερχόταν στην χώρα μας  με μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Σεντ Ετιέν και οψιόν αγοράς.

Βαδίζοντας τότε στα 23 του, ο Μιραλάς έβλεπε το μεγάλο Λιμάνι ως τον ιδανικό πρόορισμο για να ανεβάσει κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Και έτσι κ έγινε στην διετία 2010-12 ο Βέλγος εξτρέμ κατέγραψε με την φανέλα των ερυθρόλευκων 73 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 34 τέρματα και 16 ασίστ.

Φυσικά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της χώρας μας δεν πέρασαν απαρατήρητες, από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, τα όποια είχαν σημειώσει, πολύ ψηλά το όνομα του Μιραλάς στα μπλοκάκια τους.

Ήταν πλέον εμφανές πως η μικρή αγορά της χώρας μας, δεν θα μπορούσε να κρατήσει εντός των τειχών τον 23χρονο τότε εξτρέμ, και με την ομάδα του Ολυμπιακού να φημίζεται για τις συναλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ήταν θέμα χρόνου να έρθει μια μεγάλη πρόταση στα γραφεία της ομάδας.

Και έτσι έγινε τον Αυγούστο του 2012, η Έβερτον βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ με τον Μιραλάς, να ετοιμάζει βαλίτσες έτοιμος να αφήσει τον ηλιόλουστο Πειραία και να γίνει κάτοικος Αγγλίας.

Στα «ζαχαρωτά» παραμένει μια πενταετία καταγράφοντας με τον αγγλικό σύλλογο 186 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας καταφέρει να βρεί δίχτυα 37 φορές. Ο Μιραλάς χρειάστηκε χρόνο στο Νησί, θέλοντας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα. Ωστόσο στην συνέχεια κάταφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο στο χορτάρι καταγράφοντας γεμάτες σεζόν όπως αύτη την περίοδο 16/17 όταν κατέγραψε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Premier League.

Όμως οι συνεχείς τραυματισμοί τον άφηναν στα «πιτς» για αρκετό καιρό, δεν του επέτρεπαν να βρεί τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό και το πρώτο αδιέξοδο της καριέρας του ήταν γεγονός. Ο Βέλγος έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους της Έβερτον και από κοινού αποφάσισαν, πως το καλύτερο και για τους δύο, ήταν να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να αρχίσει να το… ξαναβρίσκει.

Και που αλλού θα μπορούσε; Μα φυσικά στο μέρος που του έβγαλε τον καλύτερο ευατό, στο γήπεδο που έκανε… όργια και με την φανέλα που αγάπησε πιο πολύ από όλες. Ναι ο Ολυμπιακός στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι του 2018 πυροδοτούσε την βόμβα… Μιραλάς με τον Κέβιν να επιστρέφει ξανά εκεί όπου αγαπήθηκε. Οι ερυθρόλευκοι κίνηθηκαν αστραπιαία και έτσι ο Βέλγος έπιανε Λιμάνι μετά από 5,5 χρόνια!

Ωστόσο ακόμη και ο πιό αισιόδοξος οπαδός των ερυθρόλευκων, δεν θα περίμενε το διάστημα παρουσίας του Βέγλου στο Λιμάνι να είναι τόσο σύντομο. Μετά από μονάχα 15 συμμετοχές και δύο τέρματα και με τον δανεισμό του να έχει ολοκληρωθεί πια ο Μιραλάς, πήρε τον δρόμο για το Λίβερπουλ.

Πλεόν στα «ζαχαρωτά» αποτελούσε ξένο σώμα με τον ίδιο να μετακομίζει στην Φιορεντίνα, και έπειτα από ένα σύντομα πέρασμα από τους  «βιόλα» σειρά είχε η Αντβέρμπ και η Γκαζαντιέπ η οποία αποτελούσε μέχρι πρόσφατα τον τελευταίο σταθμό του 34χρονου.

Έπειτα από 31 συμμετοχές και πέντε στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, ο Μιραλάς βρισκόταν στην ανεργία από την πρώτη μέρα του Ιουλίου. Πλεόν όμως ο Βέλγος βρήκε την νέα του ομάδα, με την Πορτογαλική Μορεϊρένσε να κάνει την μεταγραφική έκπληξη και να δίνει τα χέρια με τον πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ο Μιραλάς αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού του πορτογαλικού συλλόγου, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Άλλωστε ο άλλοτε προπονητής του Ατρόμητου (2014-2015, 2017) γνωρίζει πολύ καλά τον Βέλγο επιθετικό από την κοινή θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Σα Πίντο γνωρίζει τις δυνατότητες του Μιραλάς, ξέρει τι μπορεί να πάρει από αυτόν και έχει τον τρόπο να βγάλει στο χορτάρι τον καλύτερο ευατό του 34χρονου. Βέβαια ο καιρός δεν κάνει διακρίσεις. Από την ημέρα που ο Πορτογάλος τεχνικός και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πορτογάλων, διασταύρωναν τα ξίφης του στα ελληνικά γήπεδα, έχουν περάσει αρκετά χρόνια, ωστόσο ο Σα Πίντο πήρε την απόφαση του και έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Βέλγο.

Το αν θα τα καταφέρουν… αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από έξι μήνες  αβεβαιότητας ο Μιραλάς έχει στρωμένο το έδαφος για το restart της καριέρας του, με το πιο σημαντικό να είναι ότι έχει και την εκτίμηση του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ