Ινφαντίνο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Μπορεί να αποτρέψει τους Αφρικανούς από το να διασχίζουν τη Μεσόγειο»

Ινφαντίνο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Μπορεί να αποτρέψει τους Αφρικανούς από το να διασχίζουν τη Μεσόγειο»

Σε μία δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί, προχώρησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο...

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις δηλώσεις του. Ειδικά από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της FIFA να διοργανώνει ανά δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ο Ινφαντίνο μάλλον το τράβηξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, καθώς στην κουβέντα του Μουντιάλ, βρήκε τρόπο να βάλει μέσα τους πολίτες της Αφρικής, τη Μεσόγειο και τον θάνατο μεταναστών στη θάλασσα, μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο…

«Καταλαβαίνω ότι στην Ευρώπη το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα. Διότι οι κορυφαίοι παίκτες αγωνίζονται εκεί. Γι’ αυτό και στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες πιθανότητες και διοργανώσεις.

Αλλά αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο κόσμο και τη συντριπτική πλειονότητα της Ευρώπης που δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει τους κορυφαίους παίκτες ή να συμμετέχει στις κορυφαίες διοργανώσεις, τότε πρέπει να σκεφτούμε τι προσφέρει το ποδόσφαιρο που να ξεπερνά το άθλημα.

Πρέπει να βρούμε τρόπους να συμπεριλάβουμε ολόκληρο τον κόσμο. Να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς ώστε να μη χρειάζονται να διαβαίνουν τη Μεσόγειο για να βρουν, ίσως, μια καλύτερη ζωή. Το πιθανότερο, όμως, τον θάνατο στη θάλασσα.

Πρέπει να προσφέρουμε αξιοπρέπεια και περισσότερες ευκαιρίες, όχι μέσω ελεημοσύνης, αλλά επιτρέποντας στον υπόλοιπο κόσμο να συμμετέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του, εξηγώντας, πάντως, στο τέλος ότι «ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια να μην είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Πρέπει να το ψάξουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA που σίγουρα θα τα… ακούσει για τα παραδείγματα που έφερε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ