Ινφαντίνο – Επιμένει για τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ινφαντίνο – Επιμένει για τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν κάνει πίσω όσον αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Σε νέες δηλώσεις υπέρ της καθιέρωσης του Μουντιάλ ανά δυο χρόνια, προέβη ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν το βάζει κάτω σχετικά με το Μουντιάλ και τον τρόπο διεξαγωγής του. Ο πρόεδρος της FIFA, μιλώντας στο το συνέδριο της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου στο Κάιρο την Παρασκευή 26/11, εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Υποστήριξε μάλιστα πως οι ομοσπονδίες, UEFA και Conmebol εναντιώνονται σε αυτό το πλάνο επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν την κυριαρχία τους.

«Συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής, όταν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, εκείνοι που είναι στην κορυφή δεν θέλουν την παραμικρή αλλαγή. Οι αλλαγές τρομάζουν.

Το καταλαβαίνουμε, τους συγχαίρουμε και τους επικροτούμε που ήταν τόσο επιτυχημένοι στο να βρεθούν στην κορυφή. Αυτό είναι φανταστικό και είναι παράδειγμα για όλους», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας και στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρέπει να δώσουν ευκαιρίες σε όλους.

Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα σε άλλους. Είναι ευθύνη μας να κρατήσουμε το όνειρο και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αφρικής στηρίζει το πλάνο του και γίνεται ουσιαστικά η πρώτη Ομοσπονδία που τάχτηκε επίσημα υπέρ της διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, όπως ακριβώς ισχύει και με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Αντίθετα η UEFA αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και η CONMEBOL υποστηρίζει ότι το πλάνο αυτό «γυρίζει την πλάτη στα σχεδόν 100 χρόνια παγκόσμιας ποδοσφαιρικής παράδοσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ