Κράβετς: «Θέλω να πολεμήσω και να βοηθήσω την πατρίδα μου»

Κράβετς: «Θέλω να πολεμήσω και να βοηθήσω την πατρίδα μου»

Ο παίκτης της Σπόρτινγκ Χιχόν, Βασίλ Κράβετς, εξέφρασε την επιθυμία του να πολεμήσει για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Ο Βασίλ Κράβετς, ο οποίος αγωνίζεται στην Σπόρτινγκ Χιχόν (σ.σ. Β` Ισπανίας), μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca», εκφράζοντας την επιθυμία να πολεμήσει για να υπερασπισθεί την πατρίδα του, που δέχεται επίθεση από την Ρωσία.

Ο 24χρονος Ουκρανός αριστερός οπισθοφύλακας, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, να μεταβεί από τις ειρηνικές «μάχες» στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, στον αληθινό πόλεμο.

«Λέω την αλήθεια. Θέλω να πολεμήσω και να βοηθήσω τον λαό μου. Αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί δεν ξέρω πώς να πυροβολώ, να κινούμαι, να ξαναγεμίζω ένα όπλο. Ομως η αλήθεια, είναι ότι θέλω να βοηθήσω. Εάν μπορούσα να πάω εκεί, θα πήγαινα στο μέτωπο για να υπερασπισθώ την πατρίδα μου. Είναι υποχρεωτικό για τις καρδιές των Ουκρανών. Σκοτώνουν ανθρώπους, πολίτες, στα νοσοκομεία. Για όλα φταίει ο Πούτιν, δεν εννοώ ότι φταίει η Ρωσία, αλλά ο Πούτιν.

Είμαστε μια χώρα που θέλει να ζήσει ειρηνικά. Η οικογένειά μου, δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι. Μπόρεσα να τους μιλήσω, επικοινωνούμε κάθε δύο ώρες. Εκανα προπόνηση και το μυαλό μου ήταν συγκεντρωμένο σε πράγματα εκτός γηπέδου. Δεν μπορώ να πάω εκεί. Είμαι ποδοσφαιριστής, δεν μπορώ να πυροβολήσω, αλλά εάν με χρειασθεί η Ουκρανία, πηγαίνω. Εχω συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ. Τώρα όλοι ανησυχούν, αφού οι Ρώσοι, εισέβαλαν ξανά πριν από εννέα χρόνια.

Η Ευρώπη και η Αμερική, πρέπει να σταματήσουν τα πάντα. Ο Πούτιν δεν θέλει να μιλήσει με την Ουκρανία, αλλά μίλησε με την Γαλλία. Ελπίζω να τελειώσει αύριο και να ζήσουμε κανονικά. Θα υπερασπισθούμε την χώρα μας. Οι Ρώσοι εισβάλουν και δεν ξέρουν πού πάνε. Πηγαίνουν σε άλλη χώρα για να σκοτώσουν ανθρώπους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ