Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ελπίζω να σταματήσει όλο αυτό»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ελπίζω να σταματήσει όλο αυτό»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μπορεί να βρήκε τρόπο φυγής από το Κίεβο και να επέστρεψε στη Ρουμανία, όμως δεν κρύβει την αγωνία του για αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Μπορεί ο Μιρτσέα Λουτσέσκου να πίστευε πως έχει δει και έχει ζήσει τα πάντα, όμως οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας τον διέψευσαν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός και πετέρας του Ραζβάν παρότι βρήκε τρόπο φυγής από το Κίεβο και επέστρεψε στη Ρουμανία, δεν κρύβει την αγωνία του για όσα συμβαίνουν στο Κίεβο.

«Η σύζυγός μου και η οικογένειά μου με παρακαλούσαν εδώ και μέρες να επιστρέψω στη Ρουμανία βλέποντας τι γίνεται στην τηλεόραση. Το έκανα με διστακτικότητα, αφού μίλησα με τον πρόεδρο και τους παίκτες. Είμαι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να τους πάρω κι αυτούς μακριά από το Κίεβο, ειδικά όσους έχουν οικογένειες και παιδιά.

Σε αυτή την περίσταση το χειρότερο είναι να ζεις με τον φόβο. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τελικά φύγαμε με το αυτοκίνητο, από τα σύνορα με τη Μολδαβία κι αφού ήμασταν στο δρόμο για μία μέρα, καθώς έπρεπε να καλύψουμε 500 χιλιόμετρα», ανέφερε αρχικά ο 76χρονος προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο ουκρανικός λαός είναι περήφανος, είναι δεμένοι με την πατρίδα τους και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως θα πολεμήσουν και θα αντισταθούν για πολύ καιρό. Είμαι βέβαιος πως ο ρωσικός λαός είναι κατά του πολέμου. Ο Πούτιν ήταν αυτός που άρχισε την επίθεση, όχι ο ρωσικός λαός.

Ελπίζω να υπάρξει σύντομα κατάπαυση του πυρός και η διπλωματία να κάνει τη δουλειά της. Μακάρι να επιστρέψω σύντομα στο Κίεβο, αλλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί. Τώρα βρίσκομαι στη Ρουμανία, αλλά το μυαλό και η καρδιά μου είναι στο Κίεβο, με τους παίκτες μου και όσους έμειναν πίσω»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ