Η Λίβερπουλ πήρε το… θρίλερ στα πέναλτι και κατέκτησε το Carabao Cup (10-11 πεν, 0-0 κδ, παρ, vids)

Η Λίβερπουλ πήρε το… θρίλερ στα πέναλτι και κατέκτησε το Carabao Cup (10-11 πεν, 0-0 κδ, παρ, vids)

Η Λίβερπουλ λύγισε την Τσέλσι στα πέναλτι (10-11, 0-0 κδ, παρ) και κατέκτησε το Carabao Cup στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ». Μοιραίος ο Κέπα που μπήκε στο 118' και αστόχησε στο 11ο πέναλτι για τους Λονδρέζους - 9η κατάκτηση Λιγκ Καπ για τους Reds.

Η Λίβερπουλ είναι η νέα κάτοχος του Carabao Cup!

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο «Γουέμπλεϊ», οι Reds κατάφεραν να λυγίσουν την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι (10-11), με τον Κέπα (που μπήκε στο 118′) να αστοχεί στην τελευταία εκτέλεση και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. 9ο Λιγκ Καπ στην ιστορία της Λίβερπουλ που είναι πλέον και η πολυνίκης του θεσμού.

Η Τσέλσι ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με περισσότερες ευκαιρίες, η Λίβερπουλ από τη μεριά της ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο 45λεπτο. 4 γκολ ακυρώθηκαν στο ματς, 3 για την Τσέλσι, 1 για τη Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό για τους Reds αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια ο 23χρονος Κουίβιν Κέλεχερ, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο, με τον πρώην αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να γράφει ιστορία και να πανηγυρίζει με την ψυχή του το πρώτο του τρόπαιο με τη Λίβερπουλ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης.

Ανώτερη και με «κλασικές» ευκαιρίες η Τσέλσι

Ένα απρόοπτο κράτησε τελευταία στιγμή εκτός ενδεκάδας τον Τιάγκο, καθώς τραυματίστηκε στην προθέρμανση και η κάμερα τον έπιασε να δακρύζει λίγο πριν την έναρξη του ματς, με τον Άλισον να κάθεται δίπλα του και να τον παρηγορεί.

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6′. Ο Πούλισικ βρέθηκε απέναντι στον Κέλεχερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ απέκρουσε.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς από το 20′ και μετά, απειλώντας για πρώτη φορά στο ματς στο 18′. Ο Άρνολντ βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Μανέ στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου πέρασε αρκετά δίπλα από την εστία του Μεντί, ενώ στο 22′ ο Ο Σαλάχ έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Η ομάδα του Κλοπ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30′ για να ανοίξει το σκορ. Ο Κεϊτά έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μεντί απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μανέ πήγε να σκοράρει από κοντά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε νέα τρομερή επέμβαση και έσωσε την Τσέλσι.

Οι μπλε αύξησαν την πίεσή τους και έφτασαν 3 φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 39′ ο Πούλισικ έκανε το σουτ από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Κέλεχερ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αθπιλικουέτα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ στο 45′ ο Μάουντ βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Σωρεία ευκαιριών, δύο γκολ που ακυρώθηκαν και… παράταση

Η ομάδα του Τούχελ ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος και έφτασε ξανά μια… ανάσα από το γκολ στο 49′. Ο Πούλισικ έβγαλε ωραία κάθετη στον Μάουντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ, ενώ στο 58′ ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σταμάτησε το σουτ του Μάουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ