Ινφαντίνο: «Ο κόσμος θα ενωθεί στο Κατάρ για να γιορτάσει ένα ειρηνικό, υπέροχο και αξέχαστο γεγονός»

Ινφαντίνο: «Ο κόσμος θα ενωθεί στο Κατάρ για να γιορτάσει ένα ειρηνικό, υπέροχο και αξέχαστο γεγονός»

«Μπορείς να είσαι η καρδιά, η ψυχή και το χαμόγελο του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην έναρξη του Εθελοντικού Προγράμματος FIFA World Cup Qatar 2022, στο Αμφιθέατρο Κατάρα στη Ντόχα.

«Μπορείς να είσαι η καρδιά, η ψυχή και το χαμόγελο του Παγκοσμίου Κυπέλλου».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην έναρξη του Εθελοντικού Προγράμματος FIFA World Cup Qatar 2022, στο Αμφιθέατρο Κατάρα στη Ντόχα.

Ένα ποικίλο κοινό από 82 εθνικότητες παρακολούθησε χθες την τελετή, με την οποία ξεκίνησε η εκστρατεία για την εγγραφή 20.000 εθελοντών.
Με ακριβώς οκτώ μήνες να απομένουν μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι πλέον ανοιχτή για εθελοντές υποψηφίους που ελπίζουν να βρίσκονται στην καρδιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA στο Κατάρ 2022.

Πριν από τις ομιλίες, πλάνα που εκπέμπονταν από μια τεράστια οθόνη στον εντυπωσιακό χώρο, έδειχναν τα οκτώ στάδια που θα χρησιμοποιηθούν στο τουρνουά.
Εθελοντές από την Αλγερία, τη Βραζιλία και την Κένυα ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ ο θρύλος της Γαλλίας Μαρσέλ Ντεσεγί έστειλε το μήνυμά του μέσω της μεγάλης οθόνης, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους: «Κάντε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, διαβεβαίωσε ότι «ο κόσμος θα ενωθεί στο Κατάρ για να γιορτάσει ένα ειρηνικό, υπέροχο και αξέχαστο γεγονός», κατά την τελετή έναρξης του εθελοντικού προγράμματος.

«Οι εθελοντές είναι η καρδιά και η ψυχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα πρόσωπα και τα χαμόγελά τους θα καλωσορίζουν όλους όσοι θα έρχονται στο Κατάρ. Χάρη σε αυτούς, θα μπορέσουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι το Κατάρ, η περιοχή του Κόλπου και όλες οι αραβικές χώρες κοιτάζουν να καλωσορίσουν πολίτες από όλο τον πλανήτη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για μια εκπληκτική εμπειρία. Ο κόσμος θα συναντηθεί στο Κατάρ για να γιορτάσει ένα ειρηνικό, υπέροχο και αξέχαστο γεγονός», είπε.

«Το να είσαι εθελοντής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 σημαίνει ότι είσαι η καρδιά, η ψυχή, το χαμόγελο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χάρη σε εσάς, μπορούμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι το Κατάρ, ο Κόλπος, ολόκληρη η Μέση Ανατολή και ολόκληρος ο αραβικός κόσμος καλωσορίζει τον κόσμο σε μια εκπληκτική εμπειρία εδώ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

Η FIFA υπενθύμισε ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού του Κατάρ μπορούν να στείλουν την αίτησή τους στο volunteer.FIFA.com και ότι οι θέσεις είναι ανοιχτές σε άτομα από όλο τον κόσμο, 18 ετών και άνω. Θα απαιτηθεί η γνώση αγγλικών, ενώ τα αραβικά αποτελούν πλεονέκτημα.

«Αυτό είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην όμορφη χώρα μας και στην περιοχή. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να ανοίξουμε την πόρτα σε έναν κόσμο απαράμιλλων εμπειριών. Αυτή η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μοιραστούμε τη μοναδική ταυτότητα του Κατάρ και να δημιουργήσουμε εμπειρίες για τη σύνδεση της παγκόσμιας κοινότητας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής για την Οργάνωση και Κληρονομιά του Κατάρ 2022, Χασάν Αλ Θαβάντι.

Κλείνοντας η τελετή, τα φώτα χαμήλωσαν, η μουσική άρχισε και μετά οι λέξεις «ευχαριστώ» γράφτηκαν στην μπάλα.
Χορευτές στα χρώματα του Κατάρ και ένα σκηνικό από φώτα που αναβοσβήνουν παρήγαγαν ένα διασκεδαστικό και ενεργητικό φινάλε καθώς η αυλαία έπεφτε, μια ανοιχτή πρόσκληση εστάλη στον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου και οι εθελοντές θα παρέχουν υποστήριξη σε 45 λειτουργικούς χώρους και τοποθεσίες όπως τα γήπεδα, τα γήπεδα προπόνησης, οι ζώνες φιλάθλων, το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία και οι δημόσιοι σταθμοί μεταφορών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ