Ο Μισέλ Πλατινί μηνύει τον Ινφαντίνο – Ποια είναι η κατηγορία

Ο Μισέλ Πλατινί μηνύει τον Ινφαντίνο – Ποια είναι η κατηγορία

Με επίσημη δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της FIFA και θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί, μηνύει τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μισέλ Πλατινί, μέσω επίσημης δήλωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα (5/4) αποκάλυψε ότι υπέβαλε μήνυση τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελία του Παρισιού εναντίον του Τζιάνι Ινφαντίνο, νυν προέδρου της FIFA, κατηγορώντας τον για «διακίνηση σε παράνομη επιρροή».

Η διακίνηση παράνομων επιρροών, για την οποία ο Πλατινί κατηγόρησε τον Ελβετό μάνατζερ, είναι το έγκλημα που διαπράττεται από εκείνον ο οποίος υπόσχεται ή δίνει χρήματα ή άλλα πλεονεκτήματα εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις του με έναν δημόσιο υπάλληλο ή έναν υπεύθυνος δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA επιστρέφει έτσι στο επίκεντρο των ειδήσεων. Η εν λόγω καταγγελία δεν αφορά μόνο τον Ινφαντίνο αλλά και τον Μάρκο Βίλιγκερ, πρώην διευθυντή νομικών υπηρεσιών για λογαριασμό του κυβερνώντος οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον οποίο ο Πλατινί κατηγορεί στην ίδια υπόθεση για «συνενοχή στη διακίνηση παράνομων επιρροών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ