Μπουφόν: «Περίμενα κλήση για το Κατάρ, μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Μαντσίνι για τον αποκλεισμό»

Μπουφόν: «Περίμενα κλήση για το Κατάρ, μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Μαντσίνι για τον αποκλεισμό»

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε πως είχε στο μυαλό του να επιστρέψει στην εθνική Ιταλίας αν δεχόταν κλήση για το Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ παράλληλα έριξε τα «καρφιά» του προς το πρόσωπο του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» για την αποτυχία των Ατζούρι, με τον βετεράνο κίπερ μάλιστα να προχωρά στην αποκάλυψη πως είχε στο μυαλό του να επιστρέψει στην εθνική ομάδα σε περίπτωση που δεχόταν κλήση για το Μουντιάλ του Κατάρ.

«Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

«Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

«Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ