Ο Ελληνας… Μίνο Ραϊόλα (pics+vid)

Ο Ελληνας… Μίνο Ραϊόλα (pics+vid)

Ο Μίνο Ραΐολα είχε συνεργαστεί με Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και με παίκτες που έχουν περάσει από τη χώρα μας...

Σοκ και θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού ατζέντη, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Ενας από τους κορυφαίους μάνατζερ στον κόσμο, ο οποίος εκπροσωπούσε σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως είναι οι Έρλινγκ Χάλααντ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Μάρκο Βεράτι, Ματίας Ντε Λιχτ και Μάριο Μπαλοτέλι.

«Ο Μίνο πάλεψε μέχρι το τέλος με την ίδια δύναμη που επέδειχνε και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να υπερασπιστεί τους παίκτες του», ανέφερε χαρακτηριστικά η οικογένεια του Ιταλού στο μήνυμά της στο twitter για τον θάνατο του Μίνο Ραϊόλα.  Αληθινός και ντόμπρος. Δεν δίσταζε να πει αυτό που πίστευε, ακόμη και αν αυτό έφερνε συγκρούσεις, όπως με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για τον οποίο είχε πει ότι έπρεπε να μπει σε ψυχιατρική κλινική, ενώ επίσης είχε χαρακτηρίσει ως «ανίκανο» τον Μισέλ Πλατινί.

Ο Μίνο μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά ο θρύλος του θα… ζει για πάντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τις θρυλικές ιστορίες για τον Ιταλό να ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη από στόμα σε στόμα, αλλά και γραπτά μέσω βιβλίων, εφημερίδων και ιστοσελίδων. Ενας άνθρωπος που ζούσε για το ποδόσφαιρο και είχε συνεργαστεί με κορυφαίους παίκτες και παράγοντες του αθλήματος, ενώ είχε κάνει δουλειές και με Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε εκπροσωπήσει τους Κώστα Μανωλά, Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Φεντερίκο Μακέντα. Επίσης, είχε δουλέψει με τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος, όμως, στις αρχές Μαρτίου είχε αλλάξει μανατζερική στέγη και είχε μετακομίσει στην Base Soccer, στην 5η μεγαλύτερη εταιρεία μάνατζμεντ στον κόσμο.

Ο Ιταλός είχε συνεργαστεί με παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα, όπως ο Παϊτίμ Κασάμι, Βλάντιμιρ Βάις και Εμρε Μορ, ενώ εάν κοιτάξει κάποιος τη λίστα με τους παίκτες που είχε εκπροσωπήσει βρίσκει το όνομα Αχμέντ Καμαρά. Ο 31χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στον Οπούντιο Μαρτίνου, αλλά στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Πιερικό, Ιωνικό και Εργοτέλη. Ο Μίνο Ραΐολα είχε έντονη δραστηριότητα και στην Ελλάδα, με τον εκλιπόντα να δουλεύει με μερικούς από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και παίκτες που πέρασαν από τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

«Είμαι σε αυτόν τον κόσμο όχι για να με αγαπούν, αλλά για να κάνω το σωστό για τους παίκτες μου. Είμαι στην υπηρεσία τους», είχε πει ο Μίνο Ραϊόλα, που κυκλοφορούσε με τζιν, φόρμες και αθλητικά μπλουζάκια, παρά το γεγονός ότι ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ στον κόσμο. «Δεν ψάχνω εγώ τους παίκτες αλλά εκείνοι με βρίσκουν. Ποτέ δεν ζήτησα από κάποιον ποδοσφαιριστή να έρθει και να δουλέψει μαζί μου και ποτέ δεν θα συμβεί. Ο παίκτης είναι εκείνος που μου ζητάει να γίνω ο εκπρόσωπος του. Έπειτα θα πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία για να προχωρήσουμε», είχε αναφέρει.

Πλέον, βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να θρηνεί τον χαμό ενός εκ των κορυφαίων ατζέντηδων στην ιστορία του αθλήματος. Ενας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα μνημονεύεται για πάντα για τον τρόπο που διαχειριζόταν τις καταστάσεις και εκπροσωπούσε τους πελάτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ