Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Η Μπόρνμουθ την άνοδο, ο… επόπτης τη δόξα – Κλοπή της Νότιγχαμ

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Η Μπόρνμουθ την άνοδο, ο… επόπτης τη δόξα – Κλοπή της Νότιγχαμ

Με γκολ του Μουρ στο 83ο λεπτό, η Μπόρνμουθ επικράτησε με 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και εξασφάλισε την άνοδο της στην Premier League. Φωνάζουν δικαίως για τη διαιτησία οι Reds!

Η τύχη και η διαιτησία δεν άφησαν τη Νότιγχαμ να «φουλάρει» για την απευθείας άνοδο της στην Premier League. Τα δοκάρια και οι επόμπτες «έκοψαν» από την ομάδα του Στιβ Κούπερ τον δρόμο (προς το παρόν) προς την άνοδο στα… σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Premier League.

Σε μια από τις λίγες καλές της ευκαιρίες, η Μπόρνμουθ σκόραρε με τον Μουρ, επικράτησε με 1-0 για την 33η εξ αναβολής αγωνιστική της Championship και εξασφάλισε το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για την Premier League.

Φωνάζουν για τη διαιτησία οι Reds! Ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Σάριτζ που… έγινε οφσάιντ! Θα κυνηγήσει την άνοδο της στα playoffs η Νότιγχαμ, καθώς η ομάδα του Κούπερ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Καλύτερη στο πρώτο μέρος η Φόρεστ, κυνική και αποτελεσματική στο δεύτερο η Μπόρνμουθ που επιστρέφει στην Premier League μετά από δύο χρόνια.

Η Νότιχγαμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έδειξε τη διάθεση της να πιέσει για το μεγάλο γκολ. Οι Reds ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή του αγώνα. Και μάλιστα εάν ο Σάριτζ ήταν λίγο πιο εύστοχος, τότε θα είχαν πάρει και κεφάλι στο σκορ πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά.

Ο Σάριτς βγήκε σε θέση βολής, ωστόσο το πλασέ του με το αριστερό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τράβερς. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ ήταν εξαιρετική στα μετόπισθεν και έχτισε πάνω σε αυτό, παίρνοντας συνεχώς μέτρα στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Στο 34′, ο Ζικερνάγκελ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα άψογα μέσα στην περιοχή, ο Τζόνσον έκανε το πλασέ ωστόσο ο Ζεμούρα αποσόβισε το γκολ με μια τρομερή προβολή πάνω στη γραμμή.

Το highlight του πρώτου μέρους έγινε στο 41ο λεπτό. Ο Σάριτζ βγήκε και πάλι σε θέση βολής και παρότι ο Τράβερς του έκανε πέναλτι, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, σε μια φάση όπου ο επιθετικός της Νότιγχαμ καλυπτόταν καθαρά από τον αμυντικό της Μπόρνμουθ!

Στο δεύτερο μέρος τα «κεράσια» έριξαν τον ρυθμό. Η Μπόρνμουθ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχτισε πάνω στην κούραση της Νότιγχαμ που τα είχε δώσει όλα στο πρώτο 45λεπτο. Το μεγάλο γκολ για τους γηπεδούχους το έβαλε ο Μουρ στο 83ο λεπτό, διαμορφώνοντας με ένα εξαιρετικό πλασέ το τελικό 1-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ