Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Η πρόταση του Κλάτενμπεργκ που προκαλεί «σεισμό» και ο ρόλος του Κολίνα

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Η πρόταση του Κλάτενμπεργκ που προκαλεί «σεισμό» και ο ρόλος του Κολίνα

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με άρθρο του στην Daily Mail και με αφορμή του Ρεάλ Μαδρίτης Μάντσεστερ Σίτι, πρότεινε μια αλλαγή-σταθμό στο ποδόσφαιρο, που εξετάζει και ο Πιερλουίτζι Κολίνα

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είδε τον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι και την απίστευτη πρόκριση της βασίλισσας και λίγες μέρες πρότεινε μια αλλαγή-σταθμό στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, με αφορμή το ματς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έγραψε στο blog του στη Βρετανική «Daily Mail» για κάτι που αποτελεί επανάσταση στο άθλημα. Συγκεκριμένα, ο Κλάτενμπεργκ, έκανε πρόταση για αγώνες διάρκειας 60 λεπτών, με το χρονόμετρο να σταματά σε συγκεκριμένες στιγμές στα ματς και να καταργηθεί μια για πάντα το γνωστό σε όλους 90λεπτο.

Μάλιστα ο Άγγλος αποκάλυψε ότι για αυτό το θέμα συζητούν εδώ και καιρό ο Πιερλουίτζι Κολίνα και οι συνεργάτες του στη FIFA, αφού ο Ιταλός πρώην ρέφερι ψάχνει τρόπο και λύσεις, ώστε να μειωθούν δραστικά οι καθυστερήσεις και να μεγαλώσει ο «καθαρός» χρόνος παιχνιδιού.

Παράλληλα, στο άρθρο του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επικρίνει τις συνεχείς διακοπές κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του Champions League μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι το απόγευμα της Τετάρτης (3-1). Προτείνει ένα τρόπο χρονομέτρησης αντίστοιχο αυτού που εφαρμόζεται στο ράγκμπι ή στο μπάσκετ.

«Ο πρόσθετος χρόνος είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα», επισημαίνει ο Κλάτενμπεργκ. «Η ομάδα που προηγείται θέλει λιγότερο, η ομάδα που υπολείπεται στο σκορ θέλει περισσότερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, στον επίμαχο αγώνα, «το τελευταίο σφύριγμα δόθηκε δέκα δευτερόλεπτα νωρίτερα».

«Υπάρχει λύση σε αυτό: αγώνες 60 λεπτών με χρονόμετρο που σταματά», υποστηρίζει προσθέτοντας ότι «είναι μια ιδέα που ο Πιερλουίτζι Κολίνα (πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA) και η FIFA εξετάζουν. Λειτουργεί στο μπάσκετ, μπορεί να λειτουργήσει και στο ποδόσφαιρο».

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει λεπτομερώς την πρότασή του, παραθέτοντας τις περιπτώσεις για τις οποίες το χρονόμετρο θα σταματά: φάουλ, τραυματισμοί και κίτρινες κάρτες, όλα όσα οδηγούν σε συζητήσεις.

«Κάθε αγώνας θα έχει την ίδια διάρκεια και θα απαλλαγούμε από αυτή τη διαμάχη. Μέχρι τώρα ο συντομότερος αγώνας (καθαρό ποδόσφαιρο) ήταν η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ εναντίον της Μπρέντφορντ – 41 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα – ενώ ο μεγαλύτερος ήταν αυτός ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπέρνλι – 65 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ολοκληρώνει το επιχείρημά του υπερασπιζόμενος τους θεατές, οι οποίοι θα είχαν «την ευκαιρία να δουν μια ώρα ποδόσφαιρο» με αυτόν τον νέο κανόνα που θα ανέτρεπε την ιστορία του ποδοσφαίρου και τα παραδοσιακά 90 λεπτά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ