Παίκτης της Μπλάκπουλ αποκάλυψε ότι είναι γκέι: «Θέλω να γίνω πρότυπο και να ακολουθήσουν και άλλοι» (pic)

Παίκτης της Μπλάκπουλ αποκάλυψε ότι είναι γκέι: «Θέλω να γίνω πρότυπο και να ακολουθήσουν και άλλοι» (pic)

Ο 17χρονος μέσος της Μπλάκπουλ, Τζέικ Ντάνιελς, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Αγγλία, ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Σπουδαία κίνηση από τον 17χρονο μέσο της Μπλάκπουλ, Τζέικ Ντάνιελς που έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Αγγλία, ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο νεαρός άσος έκανε την αποκάλυψη μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ένιωσε πως πρέπει να πει την αλήθεια και να γνωρίσουν άπαντες τον πραγματικό εαυτό του.

Παράλληλα τόνισε πως επιθυμεί να γίνει πρότυπο και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του, ενώ στάθηκε και στην στήριξη που του έχουν προσφέρει οι συμπαίκτες του και ο ίδιος ο σύλλογος.

Η δήλωση του Ντάλιελς στο σάιτ της ομάδας:

«Αυτή η σεζόν ήταν φανταστική για μένα στο γήπεδο. Έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα, σκόραρα 30 γκολ για την ομάδα νέων, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και μοιράστηκα την επιτυχία με τους συμπαίκτες μου, κάνοντας μια εξαιρετική πορεία στο FA Youth Cup και σηκώνοντας το Lancashire FA Pro-Youth.

Αλλά εκτός γηπέδου έκρυψα τον πραγματικό εαυτό μου και αυτό που πραγματικά είμαι. Ξέρω σε όλη μου τη ζωή ότι είμαι γκέι και τώρα νιώθω ότι είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου.

Είναι ένα βήμα στο άγνωστο να είμαι ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα που αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά μου, αλλά έχω εμπνευστεί από τον Josh Cavallo, τον Matt Morton και αθλητές από άλλα αθλήματα, όπως ο Tom Daley, για να έχω το θάρρος και την αποφασιστικότητα να οδηγήσω αλλαγή.

Φτάνοντας σε αυτό το σημείο, είχα μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και υποστήριξη από την οικογένειά μου, τη Λέσχη μου, τον ατζέντη μου και την Stonewall, που ήταν όλοι απίστευτα ενεργοί βάζοντας τα συμφέροντα και την ευημερία μου πρώτα.

Το έχω εμπιστευτεί επίσης στους συμπαίκτες μου στην ομάδα νέων εδώ στο Μπλάκπουλ, και αυτοί επίσης αγκάλιασαν τα νέα και υποστήριξαν την απόφασή μου να ανοιχτώ και να το πω στους ανθρώπους.

Μισούσα να λέω ψέματα σε όλη μου τη ζωή και να νιώθω την ανάγκη να αλλάξω για να ταιριάξω. Θέλω να γίνω κι εγώ πρότυπο κάνοντας αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στον ίδιο χώρο με εμένα που μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να αποκαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους. Θέλω απλώς να τους πω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε αυτό που είστε ή πώς θα έπρεπε να είστε, απλώς για να ταιριάξετε.

Το να είσαι εσύ και να είσαι ευτυχισμένος είναι αυτό που μετράει περισσότερο.

Τζέικ».

Η τοποθέτηση της Μπλάκπουλ: 

«Η Μπλάκπουλ έχει συνεργαστεί στενά με την Stonewall και τους σχετικούς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς για να υποστηρίξει τον Τζέικ και είναι απίστευτα περήφανος που έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Είναι ζωτικής σημασίας να προωθήσουμε όλοι ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνετα να είναι ο εαυτός τους και το ποδόσφαιρο να πρωτοστατεί στην εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης και προκατάληψης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ