Ο Σεβτσένκο πρεσβευτής για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Ο Σεβτσένκο πρεσβευτής για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Έναν πολύ σημαντικό ρόλο θα αναλάβει ο Αντρι Σεβτσένκο...

Ο Αντρι Σεβτσένκο, ανέλαβε μία ιδιαίτερα σημαντική αποστολή για την πατρίδα του. Ο πρώην επιθετικός της εθνικής Ουκρανίας, της Τσέλσι και της Μίλαν, συναντήθηκε στο Κίεβο με τον πρόεδρο της χώρας του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και διορίσθηκε ως ο πρώτος πρεσβευτής της «UNITED24», μιας πρωτοβουλίας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την συλλογή δωρεών για την «αποκατάσταση και ανάπτυξη» της Ουκρανίας, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Ο Αντρι, με την εργασία και τα αθλητικά του επιτεύγματα, κέρδισε μεγάλη εμπιστοσύνη στην διεθνή σκηνή. Και τώρα, έχει μια νέα αποστολή. Να πει στον κόσμο για τα γεγονότα στην Ουκρανία και να κατευθύνει την εξουσία του, προκειμένου να αυξήσει την διεθνή βοήθεια προς το κράτος μας. Είμαι βέβαιος ότι μόνο για εσάς θα λειτουργήσει!», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο 45χρονος Σεβτσένκο, θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης που ανέδειξε το ουκρανικό ποδόσφαιρο, Αγωνίσθηκε 111 φορές με το εθνόσημο και σημείωσε 48 γκολ, έκανε σπουδαία καριέρα στην Ντιναμό Κιέβου και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε προπονητής της εθνικής ομάδας για πέντε χρόνια μέχρι τον περασμένο Αύγουστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ