Αθωώθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί για την υπόθεση διαφθοράς (vid)

Αθωώθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί για την υπόθεση διαφθοράς (vid)

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες διαφθοράς από ελβετικό δικαστήριο την Παρασκευή.

Ο Μισέλ Πλατινί και ο Σεπ Μπλάτερ απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για απάτη. Οι δύο πρώην παράγοντες κατηγορούνταν για αδικαιολόγητη καταβολή ποσού 2 εκατ. ελβετικών φράγκων στον Γάλλο, πρώην πρόεδρο της UEFA, από τα ταμεία της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Οι δύο πρώην παράγοντες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες. Ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά ήταν καθυστερημένη πληρωμή για το συμβουλευτικό έργο του Πλατινί στη FIFA.

«Είναι ένας υπολειπόμενος μισθός, οφειλόμενος από την FIFA, με προφορικό συμβόλαιο και πληρωμένος υπό συνθήκες άριστης νομιμότητας. Τίποτε άλλο! Ενήργησα, όπως σε όλη μου την ζωή και σε όλη μου την καριέρα, με απόλυτη ειλικρίνεια», είχε τονίσει ο Πλατινί με δήλωση του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πήρε θέση: «Εχω συμβόλαιο, θα μιλήσω με ΕΠΟ, FIFA. Σύμβουλος στην Αίγυπτο»

Η δίκη στην πόλη Μπελινζόνα της Ελβετίας ξεκίνησε τον Ιούνιου. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή.

«Δεν είμαι αθώος στη ζωή του, αλλά σε αυτή την περίπτωση είμαι», ανέφερε ο Μπλάτερ κατά την άφιξή του στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Τόσο ο Σεπ Μπλάτερ όσο και ο Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκαν το 2015 με ποινή αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Τότε, ο πρώην πρόεδρος της UEFA είχε ισχυριθεί ότι η έρευνα εις βάρος του έγινε για να τον εμποδίσει να αναλάβει τα ηνία της FIFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ