Μπλάτερ στο δικαστήριο για την υπόθεση διαφθοράς: «Τίμησα την προφορική συμφωνία με τον Πλατινί»

Μπλάτερ στο δικαστήριο για την υπόθεση διαφθοράς: «Τίμησα την προφορική συμφωνία με τον Πλατινί»

Οι Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί κατέθεσαν στο δικαστήριο της Μπελιντσόνα για την υπόθεση διαφθοράς που αντιμετωπίζουν.

Η πρώτη μέρα της δίκης του Ζεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς διακόπηκε μιας και ο πρώην πρόεδρος της FIFA αισθάνθηκε πόνο στο στήθος. Η συνέχεια της διαδικασίας συνεχίστηκε σήμερα, στην οποία ο Μπλάτερ κατέθεσε κανονικά.

Οι δύο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι κατηγορούμενη σε υπόθεση διαφθοράς και παράνομης πληρωμής 2.000.000 ελβετικών φράγκων το 2011, με την δίκη να αρχίζει σήμερα και να αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 11 ημέρες.

Ο Μπλάτερ αρχικά ανέφερε πως πρόκειται για συμφωνία μεταξύ κυρίων η οποία δεν υπογράφτηκε, ενώ από την πλευρά του ο Μισέλ Πλατινί έκανε λόγο απλά για καθυστερημένη πληρωμή της FIFA προς εκείνον.

Ο Μπλάτερ τόνισε ότι απλά έκανε μια «συμφωνία κυρίων» με τον Πλατινί για να του δώσει αυτά τα χρήματα. «Αλλά το 2001 είχαμε μια κακή χρονιά. Και το 2002 δεν ήμασταν σε θέση να το πληρώσουμε. Τα οικονομικά της ομοσπονδίας βελτιώθηκαν μετά το 2004. Ο Μισέλ όταν του ζήτησα τις συμβουλές του, μου είπε ότι είναι άνθρωπος του εκατομμυρίου και συμφωνήσαμε. Ο Μισέλ είναι ακόμη κύριος. Παίρνουμε ορισμένες αποφάσεις και τιμούμε τις προφορικές συμφωνίες όπως έκανα εγώ με τον Πλατινί.»

Ο Μπλάτερ ρωτήθηκε και για τη χώρα που ψήφισε για το Μουντιάλ και απάντησε: «Λοιπόν, κανονικά δεν λέγεται. αλλά ψήφισα υπέρ των ΗΠΑ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πλατινί, ο οποίος επρόκειτο να κατέθετε σήμερα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Επρόκειτο για καθυστερημένη πληρωμή μισθού, τίποτα περισσότερο από ένα διοικητικό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως αστική υπόθεση.

Θα αποδείξουμε στο δικαστήριο ότι έδρασε με τη μεγαλύτερη τιμιότητα, ότι η πληρωμή του υπολειπόμενου μισθού ήταν από τη FIFA προς εμένα και είναι καθ’ όλα νόμιμη’.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα γιατί δεν διεκδικούσε τα χρήματα εδώ και οκτώ χρόνια απάντησε: «Όπως καταλάβατε δεν ήταν ζωτικής σημασίας για μένα αυτά τα χρήματα. Αυτό που ήταν ζωτικής σημασίας ήταν ο λόγος του προέδρου της FIFA.

Δεν είμαι από αυτούς που διαμαρτύρονται για τα λεφτά. Μόνο μια μέρα όταν έμαθα ότι δύο πρώην υπάλληλοι της FIFA έφυγαν με μεγάλα μπόνους (συμπεριλαμβανομένου του Jérôme Champagne). Εκείνη τη στιγμή είπα στον εαυτό μου «θα ήταν ωραίο να τους υπενθυμίσω ότι μου χρωστάνε κάτι».

Δεν έστειλα δικηγόρο, δεν έστειλα δικαστικό επιμελητή, μίλησα με τον γενικό γραμματέα Jérôme Valck και τον οικονομικό διευθυντή Markus Kattner και τους υπενθύμισα ότι μου χρωστούσαν χρήματα.

Και μια μέρα έλαβα ένα φλιτζάνι σύρμα από τον κύριο Κάτνερ που μου είπε «ναι είναι αλήθεια κύριε Πλατινί, η FIFA σας χρωστάει χρήματα. Έγραψα λοιπόν αυτό το τιμολόγιο και ζήτησα από τον σύμβουλό μου να το συντάξει για να είναι όλα νόμιμα. Δέκα μέρες αργότερα με πλήρωσαν και ένα χρόνο αργότερα πλήρωσα τους φόρους μου, στην Ελβετία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πλατίνι για τα χρήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ