Κούγιας: «Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση»

Κούγιας: «Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση»

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν πρέπει να υπάρχει είτε για τις ομάδες, είτε για τους παράγοντες, μετά το νέο βούλευμα, όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ο Αλέξης Κούγιας.

Ο έμπειρος ποινικολόγος και πρόεδρος της Λάρισας, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας είτε για τις ομάδες, είτε για τα φυσικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς, μετά και το τελευταίο βούλευμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Δεν Υπάρχει εγκληματική οργάνωση, πρόκειται για σύσταση συμμορίας, άρα πλημμέλημα. Το κακούργημα για αλλοίωση αποτελέσματος, θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Όμως θα πρέπει να έχουν στοιχεία στα χέρια τους (τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α.). Δεν ξέρω αν υπάρχουν, με αποχρώσεις ενδείξεις άλλωστε παραπέμπεσαι σε δίκη.

Στο ποινικό δικαστήριο, εφόσον καταδικαστούν, μπορούν να είναι μέχρι και 10 χρόνια (από 5-10). Με πρότερο έντιμο βίο όμως πάει από 1-6 χρόνια και κάτω από 5 χρόνια η ποινή μπορεί να είναι εξαγοράσιμη.

Η προσωπική άποψη μου είναι πως δεν κινδυνεύει κανείς να πάει φυλακή. Εφόσον αποδειχθούν όμως οι κατηγορίες, τους θέτουν ισοβίως εκτός ποδοσφαίρου. Προσωπική μου άποψη είναι πως καμία ομάδα δεν κινδυνεύει με τίποτα! Αν το αδίκημα άλλωστε δεν αποδειχθεί μέσα σε τρία χρόνια, παραγράφεται.

Από την στιγμή που δεν παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση, την απάτη και την έκρηξη, η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι αθωωτική. Από όσο γνωρίζω, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας λογαριασμός. Μέχρι τότε βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μπορεί να βρεθούν και να μπουν στην δικογραφία. Τώρα ανοίγουν πολλά πράγματα, όπως βλέπουμε με Panama papers και το paradise papers. Έχουμε πρώτα τα πλημμελήματα, που παραγράφονται, οπότε το αργότερο πρέπει να έχουμε δίκη μέσα σε 2 χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ