Ζιντσένκο: «Η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην Ουκρανία, δείχνει ότι η χώρα δεν τα παρατάει»

Ζιντσένκο: «Η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην Ουκρανία, δείχνει ότι η χώρα δεν τα παρατάει»

Στη σημασία της επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου στην Ουκρανία στάθηκε ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο.

Η επιστροφή της ποδοσφαιρικής δράσης στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προσπάθεια των ανθρώπων της χώρας να ορθοποδήσουν, και να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν παραιτήθηκαν ποτέ, τόνισε σε δηλώσεις του ο αμυντικός της Άρσεναλ, Ολεξάντρ Ζιντσένκο.

Η ουκρανική Πρέμιερ Λιγκ επανεκκίνησε την Τρίτη την Ημέρα Κρατικής Σημαίας της χώρας, σε μια προσπάθεια επίδειξης αντίστασης μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, που έφερε ένα πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Οι παίκτες που κάνουν εύκολη τη ζωή του Γιοβάνοβιτς

Ο Ζιντσένκο, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Ουκρανίας 52 φορές, εντάχθηκε στην Άρσεναλ τον Ιούλιο, προερχόμενος από την πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι.

«Είναι τόσο σημαντικό να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι ο ουκρανικός λαός δεν τα παρατάει, και σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, συνεχίζει. Όλα έχουν να κάνουν με τον λαό μας», δήλωσε σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ.

Αν και μόνο ορισμένοι χώροι με καταφύγια βομβών χρησιμοποιούνται για τους αγώνες της UPL και δεν επιτρέπεται να μπουν οπαδοί στα γήπεδα, ο Ζιντσένκο είπε ότι «οι άνθρωποι χρειάζονται ποδόσφαιρο».

«Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στην ουκρανική ομοσπονδία και τον πρόεδρο Ζελένσκι, που είπε ότι έπρεπε να παίξουμε τον αγώνα μας στην Ουκρανία», πρόσθεσε και κατέληξε: «Ξέρω ότι δεν θα έχει τις καλύτερες εγκαταστάσεις, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε – και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους τους Ουκρανούς. Ανυπομονώ και θα παρακολουθήσω όλους τους αγώνες, αν είναι δυνατόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ