Βίκτωρας: «Διώκονται για ένα πλημμέλημα που είναι αστειότητα»

Βίκτωρας: «Διώκονται για ένα πλημμέλημα που είναι αστειότητα»

«Δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να μεταβιβάσουν το μετοχικό τους μερίδιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βίκτωρας Μητρόπουλος

Συνέντευξη στον athleticradio.gr παραχώρησε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος οποίος ρωτήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Μητρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «δημιουργήθηκε ένας τεράστιος θόρυβος για τις «εγκληματικές οργανώσεις», γι’ ανατινάξεις φούρνων και άλλα πολλά. Πλέον διώκονται για ένα πλημμέλημα που είναι αστειότητα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Για την δημοσιογραφική προσέγγιση της υπόθεσης: «Μόλις δημοσιευτεί το βούλευμα και επισήμως θα αποδειχθεί ότι εμείς έχουμε δίκιο και οι άλλοι γράφουν μπαρούφες».

Για το τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση: «Δημιουργήθηκε ένας τεράστιος θόρυβος για τις «εγκληματικές οργανώσεις», για ανατινάξεις φούρνων και άλλα πολλά. Πλέον, διώκονται για ένα πλημμέλημα που είναι αστειότητα. Σαν να λέμε ότι μαζεύτηκαν επτά άτομα για να κάνουν συμμορία και να διαπράξουν πλημμέλημα. Σαν να πηγαίνεις στο περίπτερο και να κλέψεις σοκολάτες».

Για την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων: «Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί γιατί αυτό χρειάζεται να γίνει μέσω πολλών παραγόντων. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το θέμα, αργά ή γρήγορα, θα λήξει και δεν βλέπω να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για να υπάρξουν κυρώσεις. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή όμως αυτή είναι η δική μου αίσθηση».

Για όσα αναφέρον δημοσιεύματα που αναφέρουν για απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό: «Είναι ένα σωρό σαχλαμάρες και λυπάμαι που τις κάνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Η μόνη κύρωση που υπάρχει είναι ότι αν είναι μέλη σε Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιρειών, όπως ο Μαρινάκης, θα πρέπει να παραιτηθούν. Όμως αυτοί είναι ιδιοκτήτες και κατά συνέπεια είναι εκείνοι που ορίζουν το Δ.Σ. και δεν είναι απαραίτητο να είναι και μέλη του. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα».

Για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη: «Δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να μεταβιβάσουν το μετοχικό τους μερίδιο. Κανένας δεν μπορεί να μπει μέσα στην περιουσία του άλλου. Όλα αυτά είναι αστειότητες».

Για τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η υπόθεση: «Έχει γίνει πολύ φασαρία για το τίποτα. Για ακόμα μια φορά ο Κούγιας έκανε το θαύμα του γιατί από τον Κούγια ξεκίνησαν όλες αυτές οι ιστορίες. Ο Κούγιας άλλαξε δρόμο μόλις πήρε λεφτά από μια μεταγραφή και αυτήν την στιγμή θα ταλαιπωρηθούν κάποιοι άνθρωποι γιατί εκείνος κοιμήθηκε στραβά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπήρχαν στοιχεία για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως έλεγε το κατηγορητήριο, αλλά υιοθέτησε όλα όσα είπε ο Κούγιας. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του για την σοβαρότητα που υπάρχει».

Για το αν όλη αυτή η ιστορία προκαλείται λόγω… «μιντιακών» συμφερόντων: «Από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, κυρίως εκείνες του Γκαγκάτση και του Πιλάβιου, υπήρξαν κάποιες υπερβολές με αποτέλεσμα να ευνοείται ο Ολυμπιακός σε πολλά παιχνίδια και κατά συνέπεια να στοχοποιηθεί ο Μαρινάκης.

Όμως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από αυτό το σημείο μέχρι να φτάσουμε στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Μαρινάκης πήρε το Mega, τα «Νέα» και το «Βήμα». Ήταν ο νούμερο ένα στόχος και είχαν προχωρήσει οι ενέργειες από το 2011, δεν τις ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τις βρήκε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι διαδικασίες και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει μια «αιχμαλωσία». Έχω δει την δικογραφία, έχω νομικές γνώσεις και δεν είδα αυταπόδεικτα πράγματα για να πω ότι υπάρχει συγκεκριμένο κατηγορητήριο».

Για την αλλαγή στην ΕΠΟ και την περίφημη εξυγίανση: «Εξυγίανση σημαίνει ότι σταματούν να υπάρχουν χρηματισμοί, ότι οι διαιτητές παίζουν στα ίσια, οι δικαστές δικάζουν δίκαια και οι ομάδες αντιμετωπίζονται το ίδιο από όλους τους φορείς. Όμως κοιτάξτε να δείτε τι συμβαίνει.

Τα πακέτα που φτάνουν στις Ενώσεις θα είναι μεγαλύτερα σε όγκο και μικρότερα σε αριθμό γιατί οι εκλέκτορες είναι πλέον 71. Από την ώρα που βλέπουμε και ξέρουμε ότι πέφτουν πακέτα, γιατί στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία είχαν διατεθεί πακέτα για 181 και τελικά ψήφιζαν οι 71, τότε ο τρόπος είναι εσφαλμένος και επιτρέπει την διαφθορά.

Αυτό είναι κατόρθωμα της σημερινής ηγεσίας και μόνο για εξυγίανση δεν μπορεί να μιλάει. Η διαιτησία έχει μια βελτίωση όμως ο Περέϊρα έχει δώσει δείγματα γραφής στην Πορτογαλία. Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι και είμαστε «προτεκτοράτο» των ορέξεων του κυρίου Θεοδωρίδη και της ΟΥΕΦΑ.

Από την πλευρά των δικαστικών αποφάσεων δεν είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει μια βελτίωση αλλά αυτήν την στιγμή η διοίκηση της ΕΠΟ δεν συμμετέχει ούτε στην διαιτησία, ούτε στο δικαστικό κομμάτι. Ασχολείται μόνο με την Εθνική ομάδα; Δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της.

Τιμωρήθηκε ο Μανωλάς στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και δεν πήραν χαμπάρι. Κοιμούνται ακόμα όρθιοι. Όμως, επειδή δεν θέλω να είμαι απόλυτος, ανέλαβαν τον Αύγουστο, είμαστε στο Νοέμβριο και θα τους δοθεί ο χρόνος για να κριθούν για το έργο τους εκτός βέβαια από το ότι βρίσκουν χρόνο για να κάνουν προσλήψεις αφού έχουν πάρει στην ΕΠΟ 26 νέα άτομα».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ έχει ένα μεγάλο προσόν και αυτό είναι ο κόσμος του. Όταν η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και αυτός γεμίζει τότε ο εκείνος θέλει να παίζει μπροστά σε κόσμο γιατί χρειάζεται το χειροκρότημα. Ο ΟΦΗ αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο του.

Αυτήν την στιγμή έχει μια διοίκηση, δεν φαίνεται να έχει οικονομικά προβλήματα και αν συνεχίσει έτσι τότε θα βρεθεί εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Εγώ θα είμαι Κρήτη την Κυριακή και θα πάω στο «Γεντί Κουλέ» όπως πάω στο γήπεδο κάθε φορά που βρίσκομαι στο Ηράκλειο».

Για τον γιο του που παίζει στον Γιούχτα: «Ο γιος μου είναι Κρητικός, είναι στην διεύθυνση της επιχείρησης, στο Thalassa Club και μένει μόνιμα εδώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ