Σε μουσείο του Κατάρ η «θρυλική» φανέλα του Μαραντόνα κόντρα στους Άγγλους

Σε μουσείο του Κατάρ η «θρυλική» φανέλα του Μαραντόνα κόντρα στους Άγγλους

Στο Κατάρ μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο θα βρίσκεται η «θρυλική» φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα που φορούσε στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα όταν σημείωσε -στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986- το γκολ, το οποίο έμεινε στην Ιστορία ως το «Χέρι του Θεού», θα αποτελέσει έκθεμα στο πλαίσιο έκθεσης που θα ανοίξει ενόψει του εφετινού Μουντιάλ, όπως ανακοινωσε σήμερα το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο του Κατάρ.

Η μπλε φανέλα, η οποία πουλήθηκε το Μάιο σε δημοπρασία έναντι 8,93 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει δανειστεί στο μουσείο που εδρεύει στην Ντόχα και θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα αντικείμενα της έκθεσης που «ανοίγει» αύριο και θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου 2023.

Διαβάστε επίσης: Η παρακάμερα από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» (vid)

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος «Ντιεγκίτο» χρησιμοποίησε το χέρι του για να «νικήσει» στον αέρα τον Πίτερ Σίλτον και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 51ο λεπτό, ωστόσο ο Τυνήσιος διαιτητής, Αλί Μπιν Νασέρ, δεν είδε την παράβαση και καταλόγισε το γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, το «χρυσό παιδί» ξεκίνησε με την μπάλα πίσω από τη σέντρα και, αφού πέρασε τη… μισή εθνική Αγγλίας, πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ