Ινδονησία: Το κάλεσμα σε FIFA, AFC, ο ισόβιος αποκλεισμός και η συγγνώμη

Ινδονησία: Το κάλεσμα σε FIFA, AFC, ο ισόβιος αποκλεισμός και η συγγνώμη

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας κάλεσε FIFA και AFC (ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου) να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, όπου 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας κάλεσε FIFA και AFC (ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου) να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, όπου 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο Καντζουρουχάν της πόλης Μαλάνγκ, στα ανατολικά της νήσου Ιάβα, μετά την εντός έδρας ήττα της Αρέμα με 3-2 από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια, σε εκτεταμένα βίαια επεισόδια.

Διαβάστε επίσης: Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα μεγάλα θέματα «ασφαλείας» του νέου γηπέδου (pics)

Επίσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δύο αξιωματούχους της ομάδας Αρέμα. Ο Αμπντούλ Χάρις, διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, «δεν πρέπει πλέον να ασκεί δραστηριότητες στον κόσμο του ποδοσφαίρου για όλη του τη ζωή», ενώ το ίδιο ισχύει και για τον υπεύθυνο ασφαλείας στο στάδιο Καντζουρουχάν, Σούκο Σουτρίσνο, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Έρβιν Τόμπινγκ, πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ινδονησιακής ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι ο σύλλογος θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 250 εκατομμυρίων ρουπίων Ινδονησίας (περίπου 16.500 ευρώ).

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Ανατολικής Ιάβας της Ινδονησίας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. «Ως περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας, ανησυχώ, στεναχωριέμαι και ταυτόχρονα λυπάμαι για τις ελλείψεις στο σύστημα ασφαλείας», είπε ο Νίκο Αφίντα σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Μαλάνγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ