Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα μεγάλα θέματα «ασφαλείας» του νέου γηπέδου (pics)

Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα μεγάλα θέματα «ασφαλείας» του νέου γηπέδου (pics)

Τι θα γίνει στο πρώτο ντέρμπι; Τι καταγγέλλουν στα social media φίλοι της ΑΕΚ που ήταν εκεί…

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Με την καρδιά τους, το χάρηκαν οι φίλοι της ΑΕΚ το τετραήμερο που πέρασε. Και την Παρασκευή στα εγκαίνια της OPAP Arena και φυσικά χθες βράδυ στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους στο νέο γήπεδο, με αντίπαλο τον Ιωνικό. Αυτή την 4-1 νίκη που έβαλε την ομάδα τους με το δεξί σε μια νέα εποχή.

Στιγμές που τις περίμεναν σχεδόν είκοσι χρόνια. Με μπόλικο συναίσθημα και προφανώς με όλη εκείνη την διάθεση που προσφέρει αυτονόητα αυτή η αλλαγή σελίδας του club.

Διαβάστε επίσης: Οι στοιχηματικές άλλαξαν θεαματικά τις αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή, αλλά βλέπουν «ανατροπή» από τον Ολυμπιακό

Συνέβη όμως το εξής παράδοξο. Ενώ σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της χώρας λες και πήραν τον ίδιο «όρκο σιωπής» απέναντι στο χρέος τους να ενημερώσουν σφαιρικά για αυτές τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας του νέου γηπέδου, υπήρξαν πάρα πολλοί φίλοι των Κιτρινόμαυρων που από το βράδυ της Δευτέρας δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για μια «συνθήκη» που ομολογουμένως κάποιοι προσπαθούν εβδομάδες τώρα να κρύψουν τεχνηέντως κάτω από το… χαλάκι της εισόδου στην OPAP Arena. Άνθρωποι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και που περιγράφουν όχι όσα διαβάζουν στα sites και τις εφημερίδες, αλλά όσα οι ίδιοι διαπίστωσαν με τα μάτια τους.

Την ίδια «συνθήκη» που η αρμόδια Μηχανικός της Περιφέρειας, Ευαγγελία Πολυζώη, έφερε στο προσκήνιο από την πρώτη στιγμή του «ελέγχου» του νέου γηπέδου μαζί με την αντίθεση της, για την –έστω προσωρινή- άδεια λειτουργίας του. Με δύο λέξεις: Τα τεράστια προβλήματα που αφορούν στο πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε μεγάλου έργου. Στο επίπεδο «ασφαλείας» του.

Την αγνόησαν τη συγκεκριμένη Μηχανικό και ο Περιφερειάρχης Πατούλης και ο αντι-Περιφερειάρχης Ρώμας. Και την εμπεριστατωμένη έκθεση της, και τις απειλές που δέχθηκε από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη όταν μίλησε ανοιχτά για τις αβλεψίες σε θέματα «ασφαλείας» στην Επιτροπή Ελέγχου. Έφτασε στο σημείο να καταθέσει μήνυση για όσα αντιμετώπισε η κ. Πολυζώη, αλλά και πάλι αυτό δεν φάνηκε να… πτοεί κανέναν. Δεν παρέλασαν άλλωστε λίγοι Πολιτικοί πρώτης γραμμής από τις «σουίτες» και την Παρασκευή και την Δευτέρα, για να σφίξουν το χέρι στον «Γηπεδοφτιάχτη» -κατά την γνωστή αυτοσχέδια και κιτς «εικόνα» που κυκλοφορεί- ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Τι κουβεντιάζουν λοιπόν οι φίλοι της ΑΕΚ από χθες το βράδυ στα social media; Την μεγάλη ανησυχία τους. Για το… διακοσμητικό καγκελάκι που χωρίζει τα «πέταλα» του γηπέδου από τις δύο εστίες και που ένας Θεός ξέρει πόσοι θα το περάσουν στο πρώτο ντέρμπι που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena. Για τα αμέτρητα καπνογόνα που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα –λόγω και του σκεπάστρου πάνω από τις κερκίδες που δεν επιτρέπουν στον καπνό να βρει διέξοδο- και που άλλωστε έγιναν η αιτία για να καθυστερήσει η έναρξη του ματς με τον Ιωνικό κατά 16΄λεπτά. Καπνογόνα που σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες φίλους της ΑΕΚ τα μοίραζαν σε κούτες στις κερκίδες κάποιοι «με κίτρινα γιλέκα που μετά έκαναν σουλάτσο γύρω από τον αγωνιστικό χώρο». Για τους υπεράριθμους που με το έτσι θέλω δεν άφησαν κατόχους εισιτηρίων «διαρκείας» να καθίσουν στην θέση τους.

«Πώς να μην γίνουν τέτοιες ασχήμιες ρε παιδιά, όταν οι οργανωμένοι επίσημα προσκαλούσαν για μια μπύρα στο χέρι και ένα καπνογόνο στην τσέπη» αναρωτιέται ένας εξ αυτών…
Η εικόνα δυστυχώς τα λέει όλα…

Και μακάρι να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σύντομα σε όλο αυτό. Στο πρώτο ντέρμπι: 30/10 είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέκου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ