Ετοιμος για τη μεγάλη επιστροφή ο Λεβ

Ετοιμος για τη μεγάλη επιστροφή ο Λεβ

Ο Λεβ θέλει να ξαναγυρίσει στους πάγκους

Περίπου δεκαοκτώ μήνες μετά την αποχώρησή του από την Εθνική Γερμανίας, ο Γιοακίμ Λεβ, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, εξέφρασε την «πρόθεσή του» να επιστρέψει στους πάγκους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, σε μια συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «kicker», που κυκλοφόρησε σήμερα.

«Αισθάνομαι ξανά κίνητρο όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αυτό δεν είχε συμβεί για αρκετούς μήνες», είπε ο Γιοακίμ Λεβ, προπονητής της Γερμανίας από το φθινόπωρο του 2006 έως το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε επίσης: Ζινκερνάγκελ: Πώς έγινε η σπίθα στη «φωτιά» της Λιέγης – Τρομερά επεισόδια, τα συζητά ολόκληρη η Ευρώπη (vids+pics)

«Αν νιώθω ότι μια πρόταση δουλειάς μου αρέσει, είμαι έτοιμος και θα το κάνω ξανά», είπε ο 62χρονος Λεβ, χωρίς να ξεκαθαρίσει, εάν θέλει να γίνει ξανά ομοσπονδιακός προπονητής ή προπονητής συλλόγου.

Βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν από το φθινόπωρο του 2004 έως το καλοκαίρι του 2006, ο Γιοακίμ Λεβ ανέλαβε τα ηνία της εθνικής Γερμανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και οδήγησε τη Γερμανία στoν τελικό του Euro 2008 (ήττα με 1-0 από την Ισπανία), στο Μουντιάλ 2010 (ήττα 1-0 στον ημιτελικό από την Ισπανία και νίκη με 3-2 στον μικρό τελικό επί της Ουρουγουάης), στο Euro 2012 (ήττα με 2-1 στα ημιτελικά από την Ιταλία), στο Μουντιάλ 2014 (παγκόσμιος πρωταθλητής, 1-0 στον τελικό την Αργεντινή) και στο Euro 2016 (ήττα 2-0 από την Γαλλία στα ημιτελικά).

Τα τελευταία του χρόνια ήταν πιο περίπλοκα, με αποκλεισμούς από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018 και στη φάση των «16» στο Euro2020. Πέρασε επίσης από Στουτγάρδη, Φενερμπαχτσέ, Καρλσρούη, Άδανασπορ, Τιρόλ Ίνσμπρουκ και Αούστρια Βιέννης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ