Το μοναδικό βραβείο που λείπει από τον Μέσι – Μια φορά ανά 30 χρόνια (pic)

Το μοναδικό βραβείο που λείπει από τον Μέσι – Μια φορά ανά 30 χρόνια (pic)

Ποιο είναι το μοναδικό βραβείο που λείπει στον Λιονέλ Μέσι το οποίο έχει δοθεί μόνο μια φορά στον Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Πρωταθλήτρια κόσμου είναι από το βράδυ της Κυριακής η Αργεντινή, για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Παρότι χρειάστηκε να πονέσει όσο κανένας άλλος, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο που «κυκλοφορεί» στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας με την πατρίδα του στη Γη της Επαγγελίας.

Διαβάστε επίσης: «Χορός» εκατομμυρίων για τον Κουλιεράκη

Έναν τίτλο τον οποίο ο Μέσι τον ήθελε όσο κανείς άλλος, κάτι το οποίο γνώριζαν άπαντες στο στρατόπεδο της «Αλμπισελέστε». Ο Μέσι ήταν ο μοναδικός βασικός από τον τελικό του 2014, όταν η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Γερμανία, εξαιτίας του Μάριο Γκέτσε που σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

Μάλιστα, η κατάκτηση αυτού του Μουντιάλ ίσως και να «σφράγισε» οριστικά το πιο σημαντικό ατομικό βραβείο που μπορεί να δοθεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για την «Super Ballon D’Or», δηλαδή την… Σούπερ Χρυσή Μπάλα η οποία απονέμεται μια φορά ανά 30 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο βραβείο έχει δοθεί μονάχα μια φορά και αυτή ήταν το 1989, όταν είχε απονεμηθεί στον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Η συγκεκριμένη Χρυσή Μπάλα δίνεται με λίγα λόγια στον καλύτερο ποδοσφαιριστή αυτών των τριών δεκαετιών, με τον Μέσι να αναμένεται να είναι ο μεγάλος της νικητής το 2029, όταν και θα συμπληρωθούν τα 30 χρόνια από τη βράβευση του Ντι Στέφανο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ