Η μέρα που ο Πολυχρονίου σταμάτησε τον Πελέ (vid)

Η μέρα που ο Πολυχρονίου σταμάτησε τον Πελέ (vid)

Ο Κώστας Πολυχρονίου είχε αφηγηθεί το πως είχε καταφέρει να σταματήσει τον Πελέ κατά τη διάρκεια του θρυλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σάντος.

Ήταν 4 Ιουλίου του 1961 όταν η Σάντος του μυθικού Πελέ είχε έρθει στην Ελλάδα για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό καθώς βρισκόταν στην Ευρώπη για να δώσει μια σειρά φιλικών αγώνων.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν… τρομοκρατήσει τη Γηραιά Ήπειρο. Κατάφεραν να μείνουν αήττητοι απέναντι σε δυνατές ομάδες και διευρύνουν τον μύθο που είχε χτιστεί γύρω από το όνομά τους.

Βασιλεία, Βόλφσμπουργκ, Αντβέρπ, Ρασίνγκ Παρί (δύο φορές), Λιόν, Εθνική Ισραήλ, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Καρλσρούη, δεν είχαν τύχη απέναντι στον Πελέ και την παρέα του.

Ώσπου έφτασε η μέρα που αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια σπουδαία εμφάνιση επικρατώντας με σκορ 2-1. Ένα αποτέλεσμα που αντήχησε σε όλη την Ευρώπη και συζητιέται ακόμα και στις μέρες μας.

Τα γκολ για τους Πειραιώτες είχαν σημειώσει οι Ποσειδώνας (10′) και Σουρούνης, ενώ για τη Σάντος είχε μειώσει ο Ζίτο (50′). Ένας από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο Κώστας Πολυχρονίου ο οποίος «εξαφάνισε» τον Πελέ, με τον ίδιο έπειτα από αρκετά χρόνια να αφηγείται εκείνες τις στιγμές από τον μεγάλο αυτόν αγώνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ