Ανιέλι: «Στην Ε.Ε. ο τζίρος του ποδοσφαίρου είναι 55 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ανιέλι: «Στην Ε.Ε. ο τζίρος του ποδοσφαίρου είναι 55 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Γιουβέντους για την εκλογή του νέου συμβουλίου, για τις διορθωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το ποδόσφαιρο ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αποχώρησή του και από τις άλλες εταιρίες της οικογένειας.

Ο Αντρέα Ανιέλι σήμερα κατά την έναρξη της συνέλευσης των μετόχων της Γιουβέντους, που προγραμματίστηκε προκειμένου να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής ομάδας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και από τις άλλες εταιρείες της οικογένειας, Exor και Stellantis, στις οποίες είναι μέλος των αντίστοιχων διοικητικών συμβουλίων, παραμένοντας ως μέτοχος, στην Giovanni Agnelli BV.

«Έχοντας κλείσει ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, η θέλησή μου είναι να προχωρήσω», είπε ο Ανιέλι, που στην πολύωρη αποχαιρετιστήρια ομιλία του ευχαρίστησε έναν προς έναν, παραθέτοντας ονομαστικά, όλους τους διευθυντές, συνεργάτες, τεχνικούς, αρχηγούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί σχεδόν 13 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Για 4,5 χρόνια υπογράφει ο Ραμόν – 1.500.000 για το 70% πληρώνει ο Ολυμπιακός – Αποστολή στο Ρίο

«Σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Γιουβέντους, τη δική μου και του Πάβελ (σ.σ. Νέντβεντ) που δυσκολευόμαστε να διαβάσουμε και να ξαναδιαβάσουμε», τόνισε, ενώ για την ευρωπαϊκή Super League είπε: «Εάν προσωπικά ήθελα να διατηρήσω μια προνομιακή θέση, δεν θα είχα λάβει τις αποφάσεις που ελήφθησαν τον Απρίλιο του 2021. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά θα υπάρξει μείωση υπέρ ενός μόνο κυρίαρχου πρωταθλήματος, της Premier League».

Ο Ανιέλι ελπίζει ακόμη σε μια ευνοϊκή απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που καλείται να αξιολογήσει το πιθανό μονοπώλιο της UEFA στον διπλό ρόλο του ρυθμιστή και του διαχειριστή των οικονομικών πόρων: «Οι τρέχουσες ρυθμιστικές αρχές δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα, θέλουν να διατηρήσουν τις προνομιακές τους θέσεις.

Ελπίζω το Δικαστήριο να αναγνωρίσει τον επαγγελματικό αθλητισμό ως βιομηχανία. Επικαλείται την ιδιαιτερότητα του αθλητισμού, αλλά εντός της ΕΕ ο τζίρος του ποδοσφαίρου είναι 55 δισ. με 700.000 απασχολούμενους», πρόσθεσε.

Όσο για την ίδια τη Γιουβέντους, ο Ανιέλι υπενθύμισε, εκτός από τις αθλητικές επιτυχίες, τα «τρόπαια» για τα οποία είναι πιο περήφανος, όπως άμεσες και έμμεσες επενδύσεις 400 εκατομμυρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ