«Η Σ. Αραβία θα φτιάξει γήπεδα στην Ελλάδα για το Μουντιάλ του 2030» – Τι είπε ο Αυγενάκης…

«Η Σ. Αραβία θα φτιάξει γήπεδα στην Ελλάδα για το Μουντιάλ του 2030» – Τι είπε ο Αυγενάκης…

Το «Politico» αποκαλύπτει πως η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να χτίσει γήπεδα στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2030!

Δημοσίευμα του «Politico» εμπλέκει την Ελλάδα με το «μυστικό σχέδιο» της Σαουδικής Αραβίας να κατασκευάσει γήπεδα στη χώρα μας, για να μπορέσει να φιλοξενηθεί το Μουντιάλ του 2030 από τις Ελλάδα, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία!

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, κατά την περσινή συνάντηση του Σαλμάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν οι τρεις χώρες το Μουντιάλ του 2030, με τον Σαουδάραβα να φέρεται πως υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει η χώρα του την κατασκευή των τριών γηπέδων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης στη χώρα μας.

Το ίδιο μάλιστα φέρεται να έκανε και στην Αίγυπτο, με αντάλλαγμα (όπως αναφέρει το δημοσίευμα), να φιλοξενήσει η χώρα του το 75% των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Politico αναφέρεται σε πηγή «εκ των έσω», τονίζοντας πως η συζήτηση αυτή έγινε σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των δύο ηγετών, με την Σαουδική Αραβία να φέρεται πως είναι «έτοιμη να αναλάβει όλο το κόστος» υπό τον όρο να φιλοξενήσει αυτή το 75% των παιχνιδιών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση για το δημοσίευμα του Politico με ανάρτηση του στο twitter στην οποία ανέφερε: «Το δημοσίευμα του Politico, περί «εξαγοράς» της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ