Δωρεά 200.000 ευρώ της UEFA σε Τουρκία-Συρία, ένα εκατ. λίρες από την Premier League

Δωρεά 200.000 ευρώ της UEFA σε Τουρκία-Συρία, ένα εκατ. λίρες από την Premier League

UEFA και Premier League στηρίζουν εμπράκτως τους πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Η UEFA και το Ίδρυμα για τα Παιδιά «UEFA Foundation for Children», έκαναν μια αρχική δωρεά 200.000 ευρώ για να στηρίξουν την τεράστια ανθρωπιστική επιχείρηση βοήθειας στα θύματα των δύο καταστροφικών σεισμών της περασμένης Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ επίσης η Premier League ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες για τους πληγέντες.

Όπως έκανε γνωστό η UEFA, έχει κάνει δωρεά 150.000 ευρώ στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (TFF), ενώ το Ίδρυμα έχει δεσμεύσει 50.000 ευρώ στους οργανισμούς Bonyan (σ.σ: για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης) και Tiafi (ομάδα διεθνούς βοήθειας για την ένταξη), δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής στη νότια Τουρκία και τη Συρία. Επίσης θα συντονίσει τις προσπάθειες των ομοσπονδιών-μελών της για να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο βοήθειας για περιπτώσεις καταστροφών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Έντεκα στα δεκατέσσερα

«Η UEFA κάνει αυτή την αρχική δωρεά για να βοηθήσει την άμεση ανθρωπιστική απάντηση σε αυτή τη φρικτή τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες-μέλη μας για τη γρήγορη και συμπονετική αντίδραση και την υποστήριξη που προσέφεραν σε όσους επλήγησαν από αυτό το τρομερό γεγονός».

Η UEFA διερευνά επίσης την οργάνωση πρόσθετων δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του τελικού του Champions League (10/6) αυτής της σεζόν, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η UEFA ανακοίνωσε τέλος ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη σε όλους τους αγώνες των Κυπέλλων Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης η Premier League ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες για τους πληγέντες. «Η Premier League είναι βαθιά θλιμμένη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αγγλίας. «Η Λίγκα θα κάνει δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών στην Έκκληση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές (DEC) για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας σε όσους έχουν ανάγκη».

Παράλληλα, οι παίκτες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια για τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου. Μέχρι σήμερα, οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους και έχουν αφήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ