Σοκ για Ρομπίνιο: Η Ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Σοκ για Ρομπίνιο: Η Ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Σε δύσκολη θέση ο Ρομπίνιο.

Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε από τη Βραζιλία, ο πρώην επιθετικός Ρομπίνιο, που καταδικάστηκε για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο το 2013 και έφυγε στη χώρα του, να εκτίσει την ποινή του εκεί (στη χώρα του) εάν δεν μπορεί να εκδοθεί, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Ο πρώην επιθετικός της Μίλαν (2010-2015) καταδικάστηκε οριστικά σε εννέα χρόνια φυλάκιση μετά την επικύρωση της ποινής του από το Ιταλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου 2022. Όπως είναι γνωστό το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη πρόκληση του… πράσινου Αγραβάνη: Η κόντρα με τον Ολυμπιακό και η «βεντέτα» του καλοκαιριού

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει εκτέλεση της ποινής στη Βραζιλία», αλλά ότι αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να εξεταστεί μόλις υποβληθεί το αίτημα.

Στις αρχές του 2022, η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την έκδοση του Ρομπίνιο – και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του.
Το ιταλικό αίτημα είχε απορριφθεί από τη Βραζιλία. Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ωστόσο, αντιμετωπίζει σύλληψη εάν ταξιδέψει σε χώρα με την οποία η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνία έκδοσης.

Ο Ρομπίνιο καταδικάστηκε για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε το 2013 σε μια νεαρή Αλβανίδα που γιόρταζε τα 23α γενέθλιά της σε κλαμπ του Μιλάνου.
Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος και πέντε συμπατριώτες τους είχαν βάλει το θύμα τους να πιει «μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και να μην μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της» και στη συνέχεια «έκανε σεξ πολλές φορές στη σειρά» μαζί της.

Ο πρώην εξτρέμ καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2017, και μετά και πάλι μετά από έφεση στο Μιλάνο τρία χρόνια αργότερα.

Ο Ρομπίνιο έπαιξε για τελευταία φορά το 2020 με την τουρκική ομάδα Superlig με την Μπασακσεχίρ (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) πριν φύγει από τη χώρα για να επιστρέψει στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με το Ιταλικό Εφετείο που τον καταδίκασε, ο πρώην παίκτης έδειξε «ιδιαίτερη περιφρόνηση» προς το θύμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ