Λευτέρης Τασιούρας: Ένα… κράμα Κουλιέρακη – Κωνσταντέλια: Το νέο «διαμάντι» του ΠΑΟΚ (vids)

Λευτέρης Τασιούρας: Ένα… κράμα Κουλιέρακη – Κωνσταντέλια: Το νέο «διαμάντι» του ΠΑΟΚ (vids)

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την καλή δουλειά στις ακαδημίες, βγάζοντας ακόμα ένα ταλέντο στο φως. Τον 19χρονο μπακ Λευτέρη Τασιούρα.

Αν μια ομάδα ξεχωρίζει τη δεδομένη στιγμή για την παραγωγή νέων ταλέντων αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον τελευταίο καιρό επενδύει στα παιδιά που υπάρχουν στην ακαδημία του, και τους δίνει την ευκαιρία να «λάμψουν».

Διαβάστε επίσης: ΑΟ Θήρας – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τη Σαντορίνη ο Δικέφαλος

Σκεφτείτε ότι φέτος, στην πρώτη ομάδα παίζουν ή -έστω έχουν παίξει- παίκτες όπως φυσικά ο 20χρονος, Γιάννης Κωνσταντέλιας ή ακόμα και ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας, ενώ υπάρχει φυσικά στην άμυνα και ο 19χρονος Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Πριν από αυτούς -ηλικιακά τουλάχιστον-  υπήρχε ο 23χρονος Λευτέρης Λύρατζης καθώς και ο 22χρονος Μάριος Τσαούσης (που ήρθαν επίσης από τις ακαδημίες).

Η Εθνική Νέων φυσικά καρπώνεται αυτή την επιτυχία, έχοντας οκτώ στους έντεκα ενδεκάτους στο πρόσφατο ματς με την Εσθονία. Μεταξύ αυτών άλλος ένας αναδυόμενος αστέρας του «δικέφαλου» (και της Εθνικής μας φυσικά), είναι ο Λευτέρης Τασιούρας (αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Β’).

Τασιούρας: Ένα ακόμα «διαμάντι» που εξελίσσεται ραγδαία

Γεννημένος το 2004 στους Νέους επιβάτες – όταν δηλαδή η Εθνική μας σήκωνε το Euro- ο Τασιούρας εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άρη αρχικά, σε ηλικία 8 χρονών, ωστόσο -και με τη γνώμη του πατέρα του- βρέθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ  ένα χρόνο μετά, το 2013, και εξελίσσεται πολύ γρήγορα μέχρι σήμερα.

Η θέση του, αυτή του δεξιού μπακ, όμως μπορεί να αναλάβει όλη τη μεριά κι αυτό γιατί στο παρελθόν αγωνίζονταν και στη θέση του εξτρέμ -αν ήταν ανάγκη-. «Από τότε που… θυμάμαι τον εαυτό μου αγωνίζομαι ως δεξιός μπακ, είναι η θέση που αναδεικνύει πάρα πολύ τις ικανότητες μου», έχει δηλώσει ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ που έχει ως πρώτο του μέλημα να αμυνθεί σωστά πρώτα, και μετά να τρέξει ώστε να… αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Ο Τασιούρας μοιράζει τρεις ασίστ στο 6-1 του ΠΑΟΚ Β’ επί του Απόλλωνα Λάρισας: 

Το σύγχρονο μπακ που όλοι θα θέλαν στην ομάδα

Για του λόγου το αληθές ο Τασιούρας τη φετινή σεζόν μετράει στον ΠΑΟΚ Β’, 12 συμμετοχές έχοντας μοιράσει και 3 ασίστ.  Ο ίδιος θεωρεί την συμμετοχή του στη Super League 2 ως μια ευκαιρία να εξελιχθεί δηλώνοντας συγκεκριμένα πως: «Η Super League 2 είναι ένα πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα, δεν έχει καμία σχέση με την Κ19, είναι μια κατηγορία που σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς και να κάνεις ένα βήμα προς τα μπροστά», και δεν έχει κι άδικο με τον προπονητή του να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Συγκεκριμένα ο Πάμπλο Γκαρσία βλέπει στο πρόσωπο του ένα μοντέρνο μπακ και για αυτό του έχει δώσει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι αφού είναι ο εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Μετράει ήδη 1000 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα, με εξαιρετικά ματς μεταξύ άλλων, κόντρα σε Απόλλωνα Λάρισας (6-1 νίκη με 3 δικές του ασίστ), Παναθηναϊκό Β’  (νίκη 4-1 εκτός έδρας για τον ΠΑΟΚ) και Μακεδονικό (3-3), πριν λίγες ημέρες.

Με τη δε Εθνική Κ19, μετράει οκτώ συμμετοχές και μάλιστα στην αναμέτρηση κόντρα στη Σλοβακία (2η αγωνιστική της Elite Round), έδειξε ένα ακόμα ταλέντο του αφού αγωνίστηκε με μεγάλη ευχέρεια και ως αριστερό μπακ μπερδεύοντας τους αντιπάλους του όντας ο MVP.

Στα επιτεύγματα του το ότι ήταν πρωταθλητής με την Κ15 του ΠΑΟΚ, καθώς και με την Κ17 ενώ το καλοκαίρι του 2019 ήρθε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ Β’, το οποίο έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Σύντομα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Κωνσταντέλια

Αν συνεχίσει πάντως ο νεαρός άσος με αυτό το ρυθμό, είναι πολύ πιθανό ο Ραζβάν Λουτσέσκου να του δώσει φανέλα αναπληρωματικού για αρχή και πολύ σύντομα να εξελιχθεί σε μια νέα περίπτωση Κωνσταντέλια. Όπως και να έχει, είναι ακόμα ένα «διαμάντι» στο οποίο έχουμε τα ραντάρ μας και θα παρακολουθούμε την εξέλιξή του.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ