Ο πολυπράγμων Γιούρκας Σεϊτάριδης: Και στον Δήμο και στην ΠΑΕ Λαμία και υποψήφιος βουλευτής (pic)

Ο πολυπράγμων Γιούρκας Σεϊτάριδης: Και στον Δήμο και στην ΠΑΕ Λαμία και υποψήφιος βουλευτής (pic)

Είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων και στις ερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία – Η ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Λαμία του πεθερού του και υποψήφιου δημάρχου Λαμιέων, Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές στον θρίαμβο της Ελλάδας στο Euro του 2004. Ισως ο κορυφαίος δεξιός μπακ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα, ο καλύτερος των τελευταίων δεκαετιών. Ο λόγος φυσικά για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος είχε μια ονειρική ποδοσφαιρική καριέρα, αγωνιζόμενος σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Πόρτο και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ντιναμό Μόσχας οι υπόλοιποι σταθμοί της καριέρας του 41χρονου πλέον Γιούρκα, ο οποίος στις 30/12/2004 είχε δει τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ!

Μια καριέρα που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν τελείωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε επιστρέψει το 2009 μετά το πέρασμά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης (σ.σ είχε παίξει στο Τριφύλλι και από το 2001 έως το 2004). Μετά το ποδόσφαιρο αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στις ερχόμενες εκλογές!

Tο 2019, έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και μάλιστα είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων). Τώρα, όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου στο νομό Ιωαννίνων.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο Σεϊταρίδης τον περασμένο Δεκέμβριο παντρεύτηκε την Μάιρα Παπαϊωάννου, κόρη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λαμίας, Πανουργιά, ο οποίος, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων. «Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνω επίσημα ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παπαϊωάννου στην ανακοίνωση-γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του.

Εκτός από την πολιτική, στην οποία πλέον δραστηριοποιείται ενεργά από το 2019, φαίνεται πως έχει συμβουλευτικό ρόλο και στην ΠΑΕ Λαμία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, o Γιούρκας Σεϊταρίδης ήταν αυτός που είχε συμβάλλει προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα της Φθιώτιδας ο Πίτι, αυτή τη φορά ως τεχνικός διευθυντής. Σε άλλα ρεπορτάζ είχε αναφερθεί μάλιστα πως είχε συμβολή και στην πρόσληψη του Λεωνίδα Βόκολου στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας, χωρίς πάντως ο παλαίμαχος άσος να έχει κάποιο επίσημο πόστο στον σύλλογο της Στερεάς Ελλάδας. Παρόλα, αυτά όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, με εμπειρία από σπουδαία κλαμπ όπως είναι η Πόρτο και η Ατλέτικο. Ο πολυπράγμων Σεϊτάριδης μιλάει επίσης τέσσερις ξένες γλώσσες και είναι κάτοχος διπλωμάτων προπονητικής UEFA A, UEFA B και UEFA C. Πλέον, στις ερχόμενες εκλογές θα διεκδικήσει βουλευτική θέση, κατεβαίνοντας στον νομό Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, δίνοντας τη μάχη των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων.

Το βιογραφικό του Γιούρκα Σεϊταρίδη

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μεγάλωσε στα Ιωάννινα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Ως ποδοσφαιριστής, κατέχει σειρά σπουδαίων αθλητικών διακρίσεων, με κορυφαία την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 με την Εθνική Ελλάδας, όπου και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της διοργάνωσης, ενώ έχει ψηφιστεί ως μέλος της καλύτερης ενδεκάδας όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης τίμησε για πολλά χρόνια τη φανέλα με το εθνόσημο. ενώ σε συλλογικό επίπεδο ξεκίνησε την καριέρα του στον Κατσικά Ιωαννίνων και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, στην Πόρτο, όπου κατέκτησε εγχώριους τίτλους και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, στην Ντιναμό Μόσχας και στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Tο 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων). Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και είναι κάτοχος διπλωμάτων προπονητικής UEFA A, UEFA B και UEFA C. Είναι παντρεμένος με μία κόρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ