Συνελήφθη οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για βλάσφημη φανέλα κατά των θυμάτων του Χίλσμπορο

Συνελήφθη οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για βλάσφημη φανέλα κατά των θυμάτων του Χίλσμπορο

Ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εθεάθη στον χθεσινό τελικό του FA Cup με τη Μάντσεστερ Σίτι να φοράει μια προσβλητική φανέλα με μήνυμα για την τραγωδία των θυμάτων του Χίλσμπορο και συνελήφθη από τις αρχές.

Ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας των κόκκινων διαβόλων με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού εθεάθη να φοράει μια εξαιρετικά προσβλητική φανέλα για την καταστροφή του Χίλσμπορο.

Ο οπαδός φωτογραφήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια εκτός έδρας φανέλα της Γιουνάιτεντ που είχε το νούμερο 97 στην πλάτη, μαζί με τις λέξεις «δεν φτάνει».

Διαβάστε επίσης: «Άπαιχτος» ο Ολυμπιακός – Σχεδόν… φραγμένη η κατάκτηση τίτλου από τους ερυθρόλευκους!

Ο αριθμός είναι μια αναφορά στον αριθμό των οπαδών της Λίβερπουλ που σκοτώθηκαν στην καταστροφή στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1989. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το άτομο, που δεν κατονομάζεται, συνελήφθη αφού τέθηκε υπόψη της η φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, οι αρχές έγραψαν στο Twitter: «Το γνωρίζουμε αυτό και έχουμε εργαστεί προληπτικά με αξιωματούχους στο @wembleystadium για να ταυτοποιήσουμε το άτομο. Συνελήφθη ως ύποπτος για παραβίαση της δημόσιας τάξης και τέθηκε υπό κράτηση».

Με δήλωση στο Twitter οι Hillsborough Survivors Support Alliance ευχαρίστησαν την Ομοσπονδία (FA), την μητροπολιτική αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας του Γουέμπλεϊ για την άμεση αντιμετώπιση, αναφέροντας επίσης ότι η σύλληψή του θα αποτρέψει άλλους από παρόμοιες ενέργειες.

«Ας είναι αυτό μια προειδοποίηση για οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να κάνει κάτι παρόμοιο. Και αυτό ισχύει για τη χρήση οποιασδήποτε τραγωδίας».

Η FA είχε προηγουμένως ζητήσει να σταματήσει η διαιώνιση της τραγωδίας, εν μέσω προσβλητικών τραγουδιών για το Χίλσμπορο, την καταστροφή στο στάδιο Χέιζελ το 1985 με τους 39 νεκρούς και το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου, στο οποίο επλήγη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ