Το τουρκικό ποδόσφαιρο ξανά στην ελιτ: Οι δέκα παιχταράδες που υπόσχονται να το εκτοξεύσουν (pics)

Το τουρκικό ποδόσφαιρο ξανά στην ελιτ: Οι δέκα παιχταράδες που υπόσχονται να το εκτοξεύσουν (pics)

Ικάρντι, Ζαχά, Τάνιτς, Τζέκο, είναι μερικά από τα «βαριά» ονόματα που έριξαν άγκυρα στην Τουρκία, όντας έτοιμοι να βάλουν το ποδόσφαιρο της χώρας ξανά στην ελίτ...

Ο Ιούλιος εδώ και λίγες ώρες μας αποχαιρέτησε. Ένας μήνας ο οποίος θα μείνει «χαραγμένος» στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου ως ο πιο… καυτός όσον αφορά το κομμάτι των μεταγραφών.

Βλέπετε στη γειτονική χώρα έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους πάντες με αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να προσγειώνονται στη Τουρκία, υποσχόμενοι να εκτοξεύσουν το ποδόσφαιρο της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή δεδομένων με Ζινκερνάγκελ

Φυσικά μπροστάρηδες σε αυτό το μεταγραφικό ντεμαράζ είναι οι δύο μεγάλες, Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραι, με τις Μπεσίκτας, Μπακσασεχίρ να ακολουθούν…

Ήδη Ικάρντι, Ζαχά, Τάνιτς, Τζέκο, έχουν κάνει την εμφάνιση τους, με παίκτες όπως ο Λιβάκοβιτς να έχουν πάρει σειρά στην ουρά, ώστε να ανακοινωθούν.

To10.gr συγκέντρωσε τους δέκα παιχταράδες που θα συνεχίσουν στο τουρκικό πρωτάθλημα και σας τους παρουσιάζει στο πιάτο σας…

1. Μάουρο Ικάρντι – Γαλατάσαραϊ (10 εκατ. ευρώ) 

Η πιο εντυπωσιακή μεταγραφή αναμφίβολα είναι αυτή του Μάουρο Ικάρντι στη Γαλατάσαραϊ, με τους Τούρκους να βγάζουν από τα ταμεία τους το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ώστε να τον κάνουν δικό τους από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Άλλωστε οι εμφανίσεις του με τη Γαλατά τη περασμένη σεζόν ως δανεικός (26 γκολ) ήταν αρκετές για να τον μετατρέψουν σε μόνιμο κάτοικο Κωσταντινούπολης.

2. Γουίλφιρντ Ζαχά – Γαλατάσαραϊ (Ελεύθερος)

Ακόμη μια ηχηρή μεταγραφή από τη Γαλατάσαραϊ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Ο λόγος για τον Γουίλφιρντ Ζαχά ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας και επέλεξε να αφήσει τον μαγικό κόσμο της Premier League συνεχίζοντας την καριέρα του στην Τουρκία.

3. Έντιν Τζέκο – Φενέρμπαχτσε (Ελεύθερος) 

Πέρα από την Γαλατάσαραϊ, αρκετά ενεργή είναι και η «μισητή» αντίπαλος της, Φενέρμπαχτσε. Το όνομα του Έντιν Τζέκο αποτελεί το μεγάλο πετράδι στο στέμμα της. Ο πολύπειρος Βόσνιος φορ αφού έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Τούρκους, αποτελώντας το νέο μεγάλο «όπλο» της γραμμής κρούσης.

4. Ντούσαν Τάντιτς – Φενέρμπαχτσε (Ελεύθερος) 

Το δεύτερο μεταγραφικό μπαμ της Φενέρ, ακούει στο όνομα Ντούσαν Τάντιτς. Ο πρώην αρχηγός του Άγιαξ επέλεξε και αυτός με την σειρά του να περάσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στα τουρκικά γήπεδα.

Κλείνοντας το κεφάλαιο του με τον Αίαντα μετά από μια πενταετία, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

5. Ανχελίνιο – Γαλατάσαραϊ (Δανεικός)

Ακόμη μια μεταγραφική έκπληξη από την Γαλατάσαραϊ, η οποία αυτή την φορά αποφάσισε να ενισχυθεί στην αμυντική της γραμμή, αποκτώντας με τη μορφή δανεισμού από την Λειψία, τον Ισπανό αριστερό μπακ, Ανχελίνιο.

Το ενοίκιο που συμφώνησαν οι Τούρκοι με τους «ταύρους» ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο deal υπάρχει και υποχρεωτική οψιόν αγοράς, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

6. Σεμπαστιάν Σιμάνσκι – Φενέρμπαχτσε (9,7 εκατ. ευρώ)

Ένας παίκτης από την «πληγωμένη» αγορά της Ουκρανίας. Ο Σεμπάστιαν Σιμάνσκι ο οποίος τη περασμένη σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός από στη Φέγενορντ από την Ντιναμό Μόσχας, αποτελεί ακόμη ένα μεταγραφικό χτύπημα της Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να βγάζουν από τα ταμεία τους το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ.

7. Σεντρίκ Μπακαμπού – Γαλατάσαραϊ (700 χιλιάδες ευρώ) 

Στα γήπεδα της Τουρκίας την φετινή σεζόν θα βρούμε και τον πρώτο σκόρερ της Superleague την χρονιά που μας πέρασε, Σεντρίκ Μπακαμπού. Αφού η μεταγραφή του πρώην φορ του Ολυμπιακού στην Αλ Νασρ εξελίχθηκε σε φιάσκο η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να τον ντύσει στα χρώματα της, με τον Κονγκόλεζο επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ.

8. Αρτούρ Μαζουάκου – Μπεσίκτας (2 εκατ. ευρώ) 

Ακόμη ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Αρτούρ Μαζουάκου ο οποίος κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της Μπεσίκτας να τον «δέσουν» μόνιμα στην Τουρκία με κανονική μεταγραφή από την Γουέστ Χαμ, με το deal μεταξύ των δύο πλευρών να ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

9. Κσιστόφ Πιόντεκ – Μπασακσεχίρ (Ελεύθερος)  

Μετά από μια τριετία στη Χέρτα Βερολίνου που σημαδεύτηκε από συνεχείς δανεισμούς σε ομάδες της Serie A, ο Κσίστοφ Πιόντεκ έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Βερολίνου, επιλέγοντας την Μπασακσεχίρ ως το επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα καταφέρνοντας να σημειώσει τέσσερα γκολ και να μοιράσει τέσσερις ασίστ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

10. Μισλάβ Όρσιτς – Τράμπζονσπορ (2,4 εκατ. ευρώ) 

Η μετακόμιση του Μισλάβ Όρσιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Σαουθάμπτον δεν ευδοκίμησε ποτέ. Η παρουσία του Όρσιτς στα γήπεδα της Premier League συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό των «Αγίων» με τον αγγλικό σύλλογο να αναγκάζεται τον βγάλει στο… σφυρί προκειμένου να βάλει λεφτά στα ταμεία της.

Τη λύση τελικά ήρθε να δώσει η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα, Σιώπη και Κουρμπέλη με το deal να ολοκληρώνεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ