Μια τρύπα στο νερό

Μια τρύπα στο νερό

Η βία στο ποδόσφαιρο και το περίβλημά του, ο χουλιγκανισμός, είναι παράγωγα του κοινωνικού διχασμού και των τάσεων της κάθε εποχής

Το πρώτο σημαντικό βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι η κατανόηση του. Απ’ ότι φαίνεται η ελληνική πολιτεία δεν έχει αντιληφθεί ακόμα που βρίσκεται η πηγή του κακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο σκέλος που αφορά τη βία και ανακυκλώνει πεπερασμένες συνταγές αποτυχίας.

27 Ιουλίου 2011: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον επικεφαλής της UEFA Μισέλ Πλατινί. Η ελληνική Πολιτεία ζητούσε εξωτερική βοήθεια για να ανακτήσει το ποδόσφαιρο της χώρας τη χαμένη του αξιοπιστία. Το πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία τεσσάρων ομάδων εργασίας εκ των οποίων κάθε μία θα είχε και έναν τομέα ενασχόλησης: για τους στημένους αγώνες, την καταπολέμηση της βίας, τη διαιτησία, την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

25 Φεβρουαρίου 2020: ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ και συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή Συνυποσχετικών για την αναμόρφωση του αθλήματος στη χώρα μας.

24 Αυγούστου 2022: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για τα προβλήματα του ευρωπαϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πρωθυπουργός είπε στον σλοβένο παράγοντα πως «η Ελλάδα κινείται ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση», για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμεί ζητήματα».

Για να φτάσουμε στο σήμερα και στην ανακοίνωση της νέας συνάντησης που θα έχει στις 16 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός με τον Τσέφεριν στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από χούλιγκαν. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ