«Ξηλώνονται» κι άλλα μέλη της ισπανικής ομοσπονδίας

«Ξηλώνονται» κι άλλα μέλη της ισπανικής ομοσπονδίας

Χαμός στην ισπανική ομοσπονδία.

Από 6 έως 9 ανώτερα στελέχη της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) θα κληθούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους μέσω παραίτησης τους ή θα απολυθούν, ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του απειλούμενου μποϊκοτάζ παικτών στην Εθνική Ομάδα, δήλωσε στο Reuters πηγή της Ομοσπονδίας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται λίγες μέρες αφότου πολλές αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να παίξουν για την εθνική ομάδα, όσο άτομα που «…υποκίνησαν, έκρυβαν ή χειροκρότησαν συμπεριφορές που αντίκεινται στην αξιοπρέπεια των γυναικών» παρέμειναν στην ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνεθ: «Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να παραμείνει πιστή στο πλάνο της»

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ισχύσουν αυτές οι αλλαγές προσωπικού, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία, εκπρόσωπος της RFEF, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αναταραχή από τότε που ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρος της RFEF, φίλησε στα χείλη τη μέσο της Εθνικής Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Αυγούστου.

Η ενέργειά του του εξόργισε παίκτες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολλούς στην ευρύτερη ισπανική κοινωνία και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον σεξισμό στον αθλητισμό. Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος παραιτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα (18/9) για να αντιμετωπίσει καταγγελία για σεξουαλική επίθεση λόγω του φιλιού.

Ο κατάλογος των αποχωρήσεων της RFEF καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνάντησης μεταξύ των παικτών, της συνδικαλιστικής ένωσης FUTPRO, μελών του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD) και της επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της RFEF, Ραφαέλ ντελ Άμο, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς την Τετάρτη (20/9).

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο έξω από τη Βαλένθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία, όπου το καμπ της Εθνικής έχει μεταφερθεί για να προστατευτούν οι ποδοσφαιρίστριες απ’ τα Μέσα Ενημέρωσης στο πλαίσιο του αγώνα που έχει προγραμματίσει να παίξει η Ισπανία την Παρασκευή (22/9) στη Σουηδία.

Τα μέλη της Εθνικής Γυναικών της Ισπανίας είχαν ζητήσει να μείνουν εκτός του αγώνα της Παρασκευής στο Nation League στο Γκέτεμποργκ -ο πρώτος της Ισπανίας ως παγκόσμια πρωταθλήτρια- με το που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή εναντίον της Σουηδίας.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, αντιμετώπισαν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων προστίμων έως και 30.000 ευρώ και de facto αποκλεισμό από δύο έως 15 χρόνια εάν επέμεναν στην άρνησή τους να παίξουν με την Εθνική Ομάδα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του CSD, Βίκτορ Φράνκος, δήλωσε ότι θα συσταθεί κοινή επιτροπή μεταξύ της RFEF, της CSD και των παικτριών που θα είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθηση της συμφωνίας.

«Οι ποδοσφαιρίστριες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανάγκη που υπάρχει να γίνουν βαθιές αλλαγές στην RFEF, η οποία έχει δεσμευτεί να κάνει αυτές τις αλλαγές αμέσως», είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη (20/9).

Η RFEF ανέφερε επίσης πως η λέξη «γυναίκα» θα αφαιρεθεί από την επίσημη επωνυμία της Εθνικής Ομάδας γυναικών για να εναρμονιστεί με την ομάδα των ανδρών. Στο εξής και οι δύο Εθνικές θα αναφέρονται ως «Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου Ισπανίας».

«Πέρα από ένα συμβολικό βήμα, θέλουμε να υπάρξει μια αλλαγή αντίληψης και η αναγνώριση ότι το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ποιος το παίζει», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της RFEF Πέδρο Ρότσα, προσθέτοντας ότι αυτό θα προωθήσει μια πιο ισότιμη έννοια του αθλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ