Η μισή ώρα του Ντανιέλ Ποντένσε και η αναζήτηση του έξτρα παίκτη…

Η μισή ώρα του Ντανιέλ Ποντένσε και η αναζήτηση του έξτρα παίκτη…

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ υποδέχεται πριν τον Παναθηναϊκό τον άλλο Ντανιέλ Ποντένσε και περιμένει…

Με μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τον Ντανιέλ Ποντένσε και ένα ντέρμπι (ΑΕΚ) επέστρεψε ο Ολυμπιακός από την διακοπή του Σεπτέμβρη. Με μια μεγάλη συζήτηση για τον Πορτογάλο winger αλλά και ένα ντέρμπι (Παναθηναϊκός) ετοιμάζεται να επιστρέψει και από την διακοπή του Οκτώβρη. Μόνο που αυτή τη φορά η κουβέντα για τον 28χρονο άσο είναι διαφορετική. Και ενδεχομένως σαφώς πιο παραγωγική ακόμη και αν θυμηθεί ο καθένας πως ήδη στον λογαριασμό του υπάρχουν 4 γκολ και 3 ασίστ έπειτα από μόλις έξι συμμετοχές…

Διαβάστε επίσης: Ο κύκλος του Μαρτίνεθ και το καμπανάκι 

Ναι, ήταν ακριβώς ένας μήνας πριν (17/9) όταν ο Ντανιέλ Ποντένσε έκανε στη Νέα Φιλαδέλφεια το… δεύτερο ντεμπούτο του σε φόντο Ερυθρόλευκο. Και αν και οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατανοώντας τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητας του (είχε να αγωνιστεί από τον Μάη) θα δίσταζε να τον ρίξει απευθείας στα βαθιά; Ο Ισπανός προπονητής είχε την δική του άποψη. Βασικός με την ΑΕΚ (54΄) και δημιουργός του γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Από τον πάγκο για ένα ημίχρονο (45΄) με την Φράιμπουργκ. Και στα ενενήντα λεπτά στο 4-0 με την Κηφισιά. Από τον πάγκο με τον Άρη (35΄). Βασικός με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (66΄) αλλά και στη Σερβία με τη Μπάτσκα Τόπολα (63΄). Ακριβώς 352΄ άρα και κάτι σε 58’-59΄ανά παιχνίδι.

Όταν βγαίνει…
Μια διαδικασία ένταξης από την οποία ο Ολυμπιακός ευεργετήθηκε (είπαμε φτάνει μια ματιά στους αριθμούς του), αλλά και την πλήρωσε τοις μετρητοίς όταν ο Πορτογάλος έπρεπε να επιστρέψει στον πάγκο. Στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ για παράδειγμα, η αντικατάσταση του άλλαξε τελείως την εικόνα των Ερυθρόλευκων. Και φυσικά ποιος ξεχνά τι συνέβη στη Βοϊβοντίνα; Ήταν 2-0 (με δικό του γκολ και ασίστ) την ώρα της αλλαγής. Έφυγαν οι Ερυθρόλευκοι από τη Σερβία με το σοκ μιας ισοπαλίας (2-2) που άφησε την αίσθηση της… ήττας. Ο Ποντένσε και οι ικανότητες του, προφανώς δεν χρειάζονται συστάσεις. Καταλαβαίνει ο καθένας την επιρροή του στο παιχνίδι. Και την καταλαβαίνει καμιά φορά καλύτερα, όταν βγαίνει από αυτό.

Είναι έτοιμος
Ο Ολυμπιακός σε αυτούς τους δύο πρώτους μήνες δράσης, είναι άλλος όταν έχει στο γήπεδο τον Πορτογάλο αλλά και τον Κώστα Φορτούνη (3 γκολ, 8 ασίστ). Και γίνεται άλλος δίχως αυτούς. Απαραίτητη σημείωση: Συχνά-πυκνά στα τελευταία κομμάτια των ματς μένει χωρίς και τους δύο. Και αυτό και αν αποτελεί γρίφο προς επίλυση. Ποια είναι τα καλά νέα πριν από αυτή την επιστροφή και πάντα κουβεντιάζοντας για τον Ντανιέλ Ποντένσε; Το γεγονός ότι ο 28χρονος είναι πλέον έτοιμος να παίξει 90λεπτα και τέλος πάντων να χρησιμοποιείται με βάση τις ανάγκες των ματς, και όχι το… ρολόι. Να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή ως το φινάλε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της ομάδας.

Η διαφορά της μισής ώρας
Είναι ένα από τα ενδιαφέροντα σε αυτή την αναμονή ως το ντέρμπι της Κυριακής, με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα από τα ενδιαφέροντα συνολικά σε αυτόν πόλεμο των 21 ημερών που έρχεται μπροστά ως τις 12 Νοέμβρη με μεγάλες απαιτήσεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς και τι ακολουθεί: Γουέστ Χαμ (26/10 εντός), ΟΦΗ (29/10 εκτός), ματς κυπέλλου (31/10-2/11), ΠΑΟΚ (5/11 εντός), Γουέστ Χαμ (9/11 εκτός), Αστέρας Τρίπολης (12/11 εκτός). Φυσικά για να βγει αυτό το πρόγραμμα ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να παίξει ξανά το «χαρτί» της διαχείρισης, όχι μόνο με τον Ποντένσε αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Είναι άλλο όμως να μπορεί να υπολογίζει ας πούμε τον Πορτογάλο για 150΄ στην τριλογία κάθε εβδομάδας και άλλο 180΄-190΄.

O x factor

Και από τη στιγμή που το rotation θα ανοίξει; Θα ανοίξει αναπόφευκτα και το περιθώριο να αλλάξουν από αυτό τη θέση τους στο πλάνο του προπονητή μια σειρά από ποδοσφαιριστές. Ο Γκουστάβο Σκάρπα, ο Όλα Σολμπάκεν, ο Στέφαν Γιόβετιτς για παράδειγμα που ως εδώ δεν έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα προσαρμογής (άρα) και απόδοσης. Η αναμονή για έναν καλοδεχούμενο x factor σε δημιουργία και εκτέλεση. Ή ακόμη και στην άμυνα μέσω του Ζουλιάν Μπιανκόν που καθόλου δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρεθεί την Κυριακή για πρώτη φορά στην αποστολή των Ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ