«Έφυγε» από την ζωή ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόμπι Τσάρλτον

«Έφυγε» από την ζωή ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόμπι Τσάρλτον

Ο εμβληματικός ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόμπι Τσάρλτον «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ήταν ένας από τους επιζόντες στο τραγικό δυστύχημα του 1958.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο πρώην παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» έφερε μεγάλη θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αφήνοντας πίσω του 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, 3 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Σούπερ Καπ Αγγλίας και 1 Ballon D’or.

Διαβάστε επίσης: Το… αδιανόητο back to back με τους γιους του Θανάση Κωστούλα κόντρα στον Παναθηναϊκό – Λάμπουν στην ακαδημία του Ολυμπιακού (vids)

Όταν κρέμασε τα παπούτσια υπηρέτησε στην ομάδα της καριέρας του από διοικητικό πόστο για 39 χρόνια.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν κι ένας από τους επιζόντες στο τραγικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θρηνεί μετά τον θάνατο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οπουδήποτε παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Τον θαύμαζαν τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τα εξαιρετικά προσόντα του ως ποδοσφαιριστή- ο Σερ Μπόμπι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας γίγαντας του παιχνιδιού.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Νέων της ομάδας μας, ο Σερ Μπόμπι έπαιξε 758 παιχνίδια και σημείωσε 249 γκολ κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων του ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τρεις τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας. Για την Αγγλία, κέρδισε 106 συμμετοχές και σημείωσε 49 γκολ, ενώ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Μετά την αποχώρησή του, συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο με διάκριση ως διευθυντής για 39 χρόνια. Το απαράμιλλο ρεκόρ των επιτευγμάτων, του χαρακτήρα και των υπηρεσιών του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου- και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από το έργο του Ιδρύματος Sir Bobby Charlton που αλλάζει τη ζωή.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου είναι με τη σύζυγό του Lady Norma, τις κόρες και τα εγγόνια του και όλους όσους τον αγάπησαν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ