Οι ευρωπαϊκές «κορυφές» δεν είναι πλέον μονοπώλιο

Οι ευρωπαϊκές «κορυφές» δεν είναι πλέον μονοπώλιο

Τρία από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουν πρωτοπόρους που λίγοι θα περίμεναν πριν από την έναρξη της σεζόν. 

Περισσότεροι από δύο μήνες αγώνων έχουν παιχτεί στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), αλλά καμία ομάδα  δεν έχει καταφέρει ακόμα να…ξεφύγει.

Και, στην πραγματικότητα-όπως αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα «AS»-, τρία από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα έχουν πρωτοπόρους που λίγοι θα περίμεναν πριν από την έναρξη της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Το κεφάλι γουρουνιού, η σύρραξη του Ράμος και η κατηγορία Πέπε, η αλλιώς… El Clasico (vids. pics)

Στη LaLiga, η Τζιρόνα νίκησε χθες (1-0) τη Θέλτα και απολαμβάνει την γλυκιά μοναξιά της  κορυφής, τρεις…πόντους ψηλότερα από η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σήμερα (28/10) έχει Clasico στη Βαρκελώνη με τη Μπαρτσελόνα. Αλλά  το ίδιο συμβαίνει και σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία.

Στην Premier League, ήταν εντελώς αδιανόητο για την Τότεναμ να είναι η πρώτη δύο μήνες μετά την απώλεια του Χάρι Κέιν, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Μπάγερν . Όμως ο Άγγελος Ποστέκογλου έχει φτιάξει μια μεγάλη ομάδα που προκαλεί ενθουσιασμό. Χθες, στον αγώνα που άνοιξε την αγωνιστική στην Premier League, η Τότεναμ κερδίζοντας με 2-1 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας , αύξησε το πλεονέκτημά της σε πέντε βαθμούς από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (26 έναντι 21 βαθμών).

Στην Ligue 1, η κορυφή άλλαξε…κάτοικο χθες το βράδυ μετά τη νίκη (1-0) της Νις στην έδρα της Κλερμόν, αλλά δεν είναι η μόνη ομάδα που προκαλεί επειδή βρίσκεται τόσο ψηλά, προς το παρών  δύο…πόντους ψηλότερα από την Μονακό (22 έναντι 20 βαθμών). Ακριβώς αυτή η Μονακό, που θα παίξει αύριο στη Λιλ, εντυπωσιάζει υπό τις διαταγές του Αυστριακού Άντι Χιούτερ.

Στην Bundesliga, η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο είναι στη μόδα. Είναι πρωτοπόρος (22 βαθμοί)  της Bundesliga, αν και ακολουθούν  Στουτγάρδη (21),  Μπάγερν (20) και  Ντόρτμουντ (20).

Στην Serie A δεν υπάρχει ανάλογη εικόνα, αφού στις πρώτες θέσεις παρουσιάζονται οι γνωστές ομάδες. Τώρα κυριαρχεί η Ίντερ (22 βαθμοί), αλλά την περασμένη εβδομάδα ήταν πρώτη η γειτόνισσα, η Μίλαν (21). Η Γιουβέντους (20) ακολουθεί και τις δύο.  Και έπονται Νάπολι και Φιορεντίνα  (από 17), η ομάδα που ίσως μπορεί να ανοίξει σχετικές συζητήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ